Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 25-05-2010

Arrestatie na bedreiging met kapmes

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft maandagavond rond 23.30 uur in een woning in Sprang Capelle een 46-jarige man aangehouden die zijn 50-jarige ex vrouw met een kapmes bedreigd zou hebben. Het slachtoffer deed geen aangifte maar wilde wel dat haar ex man geholpen zou worden. Hij heeft volgens haar een alcoholprobleem.

De politie kreeg een melding dat een man zijn ex vrouw op straat achtervolgde met een mes. Ter plaatse bleek het inmiddels rustig te zijn. Een vrouw en haar dochter stonden nog op straat. Haar ex man was inmiddels de woning weer binnen gegaan. Zij vertelde dat haar ex boos op haar was geworden toen zij bij hem poolshoogte kwam nemen, het stel is gescheiden en woont apart. Ze was gevlucht toen zij door haar ex met een mes werd achtervolgd. Ze vertelde dat haar ex ook gedreigd had zijn woning in brand te steken en zichzelf iets aan te doen. Hierop is besloten de verdachte, gezien de ernst van de situatie, ambtshalve aan te houden. Hij ontkende de beschuldigingen Zijn ex vrouw had hem juist mishandeld. In de keuken is een mes aangetroffen dat aan de
beschrijving van de getuigen voldeed. Dit mes is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Gaatjesboorders in Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER: De bewoners van een pand aan de Zeldenrustlaan hebben vanmorgen ontdekt dat bij hen was ingebroken. De dieven hebben naast een laptop en een mobiele telefoon ook de autosleutels gestolen. Met de sleutels is ook de auto van de bewoners een Audi voorzien van het kenteken 21-HF-TD gestolen. De inbrekers hadden een gaatje geboord bij het keukenraam en daarmee het hefboompje bediend om het raam verder open te maken. De politie heeft vanmorgen een buurtonderzoek ingesteld.

Vanmorgen werden ook een poging tot inbraak in een woning aan de Simon Vestdijkstraat en een inbraak in een woning aan de Vondellaan gemeld. Ook hier zijn gaatjesboorders actief geweest.

Baldadige Rotterdammers aangehouden in attractiepark

KAATSHEUVEL: De politie heeft maandagmiddag in het attractiepark aan de Europalaan vijf Rotterdammers in de leeftijd van 18 tot en met 22 jaar aangehouden ter zake baldadigheid c.q. vernieling. De Rotterdammers waren in de roeiboten gegaan. Ze gingen zo heftig schommelen dat het bootje veel water maakte en bijna zonk. Nadat bewakers de groep aanspraken probeerden zij tevergeefs nog om het vaartuig aan de kant te krijgen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 25-05-2010 11:50 | © Regio Midden en West Brabant |