Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 mei 2010

Gewond na inschattingsfout

Oldenzaal

Een 17-jarige jongen uit Oldenzaal raakte maandag 24 mei gewond na een inschattingsfout.

Maandag 24 mei omstreeks 21.30 uur kreeg de politie melding van een ongeval op de Vondellaan in Oldenzaal. Een 17-jarige jongen uit Oldenzaal stond achter op de bagagedrager van een fiets, bestuurd door een 15-jarige jongen. De 17-jarige had de hoogte van het tunneltje op de Vondellaan verkeerd geschat en kwam met zijn hoofd tegen de tunnelbak en viel achterover op het wegdek. De 17-jarige raakte gewond aan zijn hoofd en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010046104)

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging Enschede
Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd maandag 24 mei aangehouden, omdat hij een 23-jarige vrouw had mishandeld en bedreigd met een mes. De man had de vrouw (ex-vriendin) omstreeks 14.15 uur bezocht in haar woning aan de Toekomststraat in Enschede. Daar kregen ze onenigheid. De man sloeg de inboedel kapot, mishandelde de 23-jarige en bedreigde haar met een mes. De 32-jarige ging er daarna vandoor. De politie keek uit naar de man en kon deze omstreeks 15.30 uur aanhouden in een pand aan de Molenstraat in Enschede. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010046028)

Twee mannen aangehouden voor mishandeling Hengelo
Een 24-jarige en een 42-jarige man, beiden woonachtig in Hengelo, werden maandag 24 mei aangehouden, omdat zij de ruiten van een woning aan de Rechterenstraat in Hengelo hadden ingegooid en een 36-jarige man hadden mishandeld. Omstreeks 19.30 uur bezochten de mannen de woning. De 42-jarige had moeite met het feit dat de 36-jarige man de nieuwe liefde is van zijn ex-vriendin. Daarom bezocht hij de woning van haar en gooide de ruiten in. De 36-jarige was op dat moment met de 12-jarige zoon van de vrouw thuis. De 24-jarige man en de 42-jarige man vlogen de 37-jarige aan en mishandelde hem. De politie werd ingeschakeld. De 42-jarige kon in een woning aan de Grimbergstraat worden aangehouden. De 24-jarige werd in een woning aan de Berlijnstraat aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2010046094)

Aanhouding na tegenwerken politie Hengelo
Een 23-jarige man uit Hengelo werd maandagavond 24 mei aangehouden, omdat hij zich vervelend gedroeg. Een vriend van de man kreeg een bekeuring op de Haaksbergerstraat in Beckum. De 23-jarige was het duidelijk niet mee eens dat zijn vriend een bekeuring kreeg en werd erg vervelend naar de politie toe. Toen de politie sommeerde dat de 23-jarige zich er niet mee moest bemoeien en weg moest gaan, werd dit genegeerd door de man. Ook weigerde de 23-jarige zijn identiteitskaart te laten zien, waarop de man werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010046124)

Vrouw beroofd van haar tas in trein, politie zoekt getuigen Enschede
Een 21-jarige vrouw uit het Duitse Hamm werd maandag 24 mei beroofd van haar tas in de trein.

Maandagavond 24 mei omstreeks 20.45 uur werd de handtas van een 21-jarige vrouw uit het Duitse Hamm gestolen. De vrouw zat in de trein naar Duitsland. Toen de trein stopte op het station Esmarke in Enschede pakte een, van drie bij elkaar horende mannen, de handtas van de vrouw en renden snel weg. De vrouw ging nog in achtervolging maar verloor de daders uit het oog. Zij vond haar tas terug, maar zonder haar portemonnee. Een politiehond kon de portemonnee van de vrouw terug vinden, helaas was het geld weggenomen. De daders hadden het volgende signalement: . De drie zijn mogelijk van Turks komaf . Tussen de 18 en 20 jaar oud . Donker gekleed
. Hadden kort donker haar en droegen een pet

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving of de daders kennen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010046089)

Twee inbrekers aangehouden
Enschede
Een 27-jarige man en een 29-jarige man, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats werden dinsdag 25 mei aangehouden, omdat zij verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een inbraak.

Dinsdagmorgen 25 mei omstreeks 00.20 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een bedrijf aan de Woolderiksweg in Enschede. Een getuige zag twee personen hard wegrennen na de inbraak. De twee sprongen in de auto en gingen er snel vandoor. De getuige gaf een goed signalement door en de politie keek uit naar de inbrekers. Op de Boulevard 1945 troffen de agenten de auto met de mogelijke verdachten aan. Beide mannen, een 27-jarige man en een 29-jarige man, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden. In de auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen. De twee mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010046138)

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 24-jarige man uit Almelo heeft maandag 24 mei een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 24-jarige vriendin. (2010046017)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl