Politie Twente

Persbericht Politie Twente 25 mei 2010

Plaatsvervangend korpschef Roel ter Schure krijgt nieuwe functie

Twente

De politie Twente is op zoek naar een nieuwe plaatsvervangend korpschef. Met ingang van 1 juli a.s. begint de huidige tweede man van het Twentse korps, Roel ter Schure (58) aan een nieuwe functie.

Roel ter Schure wordt directeur Informatie Management Noord en Oost Nederland. In deze functie wordt hij voorzitter van een nieuwe stuurgroep die de bevoegdheid krijgt om te besluiten welke veranderingen in de ICT van de acht noordoostelijke politieregio's worden doorgevoerd. Ook ziet zij toe op de uitvoering van de afspraken. Daarmee willen de acht politieregio's intensiever invloed uitoefenen op de ICT-faciliteiten. De nieuwe directeur is dan ook in dienst van de acht regio's (Groningen, Friesland, Drenthe, IJsselland, Twente, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid).

Hoewel de functie formeel per 1 juli ingaat, is Roel ter Schure zich al aan het inwerken. Dinsdagmiddag 25 mei heeft hij afscheid genomen van zijn Twentse collega's. Roel ter Schure begon op 1 januari 2006 in Twente, daarvoor was hij lid van de korpsleiding bij de politie IJsselland.

De politie Twente gaat nu op zoek naar een nieuwe plaatsvervangend korpschef. De procedure hiertoe is ondertussen gestart.