Gemeente Dongen

't Veurhuis wint Verrassend Dongen Bokaal 2010

Publicatiedatum: 25-5-2010

De Verrassend Dongen Wisselbokaal 2010 is maandag 24 mei tijdens Verrassend Dongen uitgereikt aan Nicole en Johan van Leijsen van restaurant 't Veurhuis in Dongen-Vaart. Zij scoorden met hun nieuwe Kookstudio veel punten bij de juryleden Inge Sprangers (hoofd Bureau voor Toerisme in Heusden) en Bart van Kerkhof (dongen.nieuws.nl). Ook het publiek wist de weg te vinden.

"Er was overweldigend veel belangstelling", aldus een tevreden Johan van Leijsen. "Van 10.00 tot 17.00 uur is het onafgebroken druk geweest." Bij de Kookstudio mochten bezoekers onder begeleiding van de chef-kok een mini-loempia maken én opeten. Ook kregen zij een drankje van het huis. Astrid Lodewijks en Cees de Jong van de ZLTO namen de beker vorig jaar mee naar huis en overhandigden de bokaal aan het einde van de dag aan Nicole en Johan Van Leijsen.

Winnaarsbokaal

Op de foto van links naar rechts: Annelies Schinkel (gemeente Dongen), Nicole en Johan van Leijsen ('t Veurhuis) en Astrid Lodewijks en Cees de Jong (ZLTO).

Ideale swing

Verrassend Dongen 2010 trok gisteren vele honderden bezoekers. Alleen al de IJzertijdboerderij mocht 500 gasten ontvangen. Zon twintig bedrijven en organisaties in de gemeente Dongen openden het toeristische seizoen met een bijzonder programma. Proeven, ervaren en bewonderen stonden centraal. Het prachtige weer bracht veel fietsers en wandelaars op de been. De gemeente Ideale Swing Dongen organiseerde de dag in samenwerking met Goos! Evenementen Organisatie. Burgemeester Simone Dirven-van Aalst nam op Tweede Pinksterdag symbolisch het stokje over van oud-portefeuillehouder Joop Velthoven. Dat gebeurde op het nieuwe golfcentrum Vossenhole, waar Simone Dirven-van Aalst met de ideale swing het toeristisch seizoen voor geopend verklaarde.

Overdracht Heemkundekring De Heerlyckheit Dongen greep Verrassend Dongen aan om oude fotos van Dongen te presenteren in de Koningin Wilhelminamolen. De fotos zijn afkomstig uit de gemeentearchieven en door het Regionaal Archief Tilburg gedigitaliseerd. Leden van de heemkundekring hebben de 2.500 fotos beschreven. Een enorme klus, waar we erg dankbaar voor zijn, aldus burgemeester Simone Dirven-van Aalst. Zij droeg de fotos symbolisch over aan de inventaris van de heemkundekring.

De fotos zijn in te zien via www.regionaalarchieftilburg.nl