Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.30 uur

Utrecht, 25-05-2010

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft maandagavond 24 mei een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Rond 21.40 uur moesten surveillerende agenten stoppen achter een auto die midden op de weg van de Burgemeester van Tuylkade stond. De bestuurder stond in een horecagelegenheid iets te bestellen. De agenten gaven met de claxon een signaal dat de man zijn auto aan de kant moest zetten. De man kwam naar de deuropening van de horecagelegenheid en maakte een gebaar dat de agenten een beetje rustig aan moesten doen. Eén van de agenten stapte uit en legitimeerde zich als politieman.

De 39-jarige man uit Vleuten gaf aan dat hij even iets voor een klant was gaan halen. Hierop stapte hij in zijn auto en reed weg. De agenten vertrouwden het niet en zette de chauffeur alsnog aan de kant. Omdat de man naar alcohol rook moest hij een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel op had. Op het bureau wees de ademanalyse 640 ug/l uit. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur naar huis gestuurd.

Auto in de brand

UTRECHT In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 mei branden een auto op de Van der Marckstraat uit. De politie gaat uit van brandstichting.

Rond 01.30 uur kreeg de politie een melding dat er brand was ontstaan in een auto die geparkeerd stond op de Van der Marckstraat. Ter plaatse was de brandweer al bezig de auto te blussen. Uit eerste onderzoek is gebleken dat er mogelijk sprake is van brandstichting. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u in formatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 - 88 44.

Poging diefstal scooter

UTRECHT Op de Kerkstraat vond maandagavond een poging diefstal van een scooter plaats. De scooter werd teruggevonden.

Getuigen belden omstreeks 23.10 uur naar de politie omdat men had gezien dat twee jongens er lopend met een scooter vandoor gingen. De politie ging ter plaatse en zocht in de omgeving naar de verdachten. Op de Kerkdwarsstraat werd de scooter op de rijbaan aangetroffen. De agenten zagen dat het contactslot vernield was. De verdachten waren gevlucht. De scooter is voor onderzoek werd in beslag genomen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze scooterroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.