Ministerie van Defensie

Succesvolle Roparun voor Defensie

25 mei 2010, 12.36 uur

Defensie heeft afgelopen weekend met succes deelgenomen aan de Roparun. Het team met militairen van de Koninklijke Militaire Academie is, van de 275 deelnemers, tweede geworden. Verschillende Defensieteams namen deel aan de langste hardloopestafette ter wereld waarmee geld wordt opgehaald voor kankerpatiƫnten.

Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Jacques Jansen, reikte bij de finish een medaille uit aan de deelnemers. Het team van het Defensie Helikopter Commando eindigde als negentiende. Ook het team `Wings for Life' van de Koninklijke Luchtmacht ontving een medaille. De captain van het team `Wings for Life' gaf aan dat de omstandigheden waaronder is gesport goed waren. Vooral de reacties van het publiek in de Nederlandse plaatsen die werden gepasseerd waren hartverwarmend.

Parijs-Rotterdam De Roparun is een estafetteloop van 530 kilometer. De renners vertrokken afgelopen zaterdag vanuit Parijs om 20.05 uur en finishten maandag om 13.41 uur op de Coolsingel in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal 8 lopers die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen. Daarnaast bestaat een team uit 4 fietsers en een aantal mensen in de begeleiding. Dat zijn chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins.