Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Burgernet stevent af op 25.000e deelnemer

Publicatiedatum: 25-5-2010 12:46:26

Burgernet is in de politieregio Gelderland-Midden hard op weg naar een nieuwe mijlpaal: de werving van de 25.000e deelnemer. In de nieuwe gemeenten Doesburg, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden en Rozendaal is al meer dan de helft van het gestreefde aantal deelnemers geworven. De 25.000e Burgernetter die zich aanmeldt, krijgt de unieke kans om een kijkje achter de schermen van Burgernet te nemen. Op dit moment staat de teller op ruim 24.000 deelnemers. Landelijk telt Burgernet al zo'n 67.850 deelnemers.

Streefgetallen
De werving van burgernetdeelnemers in de nieuwe gemeenten Doesburg, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden en Rozendaal loopt storm. Zo meldden op Tweede Pinksterdag tijdens de braderie Elst op Stelten ruim 250 nieuwe deelnemers zich aan. In de nieuwe gemeenten zijn al meer dan de helft van het gestreefde aantal deelnemers geworven. Op basis van eerdere ervaringen opgedaan in Ede, streeft Burgernet in deze gemeenten naar respectievelijk 700, 2.700, 2.750, 2.750 en 100 deelnemers. Burgernet gaat ervan uit deze streefgetallen op de startdatum van 1 augustus 2010 te hebben gerealiseerd. Ook in de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen melden zich nog steeds deelnemers aan. Ede telt al bijna 7.000 burgernetters. Burgernet verwacht dan ook zeer binnenkort de 25.000e deelnemer te kunnen verwelkomen.

Aanmelden
Aanmelden kan nog steeds via de website www.burgernet.nl. Voor meer informatie of het aanvragen van een aanmeldingsformulier, kunt u terecht tijdens kantooruren bij Bureau Burgernet, burgernet@gelderland-midden.politie.nl, telefoonnummer: 026-3763136. Inwoners binnen de politieregio waar Burgernet nog niet is gestart, kunnen zich ook al aanmelden.

Uitrol Burgernet
Burgernet is een samenwerkings¬verband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. In de politieregio Gelderland-Midden startte Burgernet eind 2008 in Ede. Burgernet is nu actief in de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen. Dit najaar volgen de gemeenten Doesburg, Overbetuwe, Lingewaard, Rheden en Rozendaal. Verwacht wordt dat voorjaar 2011 Burgernet in de hele politieregio Gelderland-Midden actief is. Dankzij de inzet van deze deelnemers zijn verdachten op heterdaad door de politie aangehouden, vermiste personen opgespoord en is nuttige informatie verstrekt aan de politie.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Tweetal aangehouden na verkeersongeval

Publicatiedatum: 25-5-2010 12:31:23

NIJKERK- Een 22-jarige Nijkerkse automobilist en een 22-jarige bijrijdster uit Eemnes zijn maandagavond 24 mei aangehouden nadat ze betrokken waren bij een aanrijding op de Barneveldseweg. Het rijbewijs van beiden is door de politie ingenomen vanwege gevaarlijk rijgedrag en alcoholgebruik. Niemand raakte gewond bij het ongeval.

De Nijkerker reed rond acht uur over de Barneveldseweg toen ze tegen een 47-jarige Edese automobilist botste. De Nijkerker zou na het incident de plek van het ongeval hebben willen verlaten maar werd door omstanders tegen gehouden. De gewaarschuwde agenten hoorden ter plaatse het verhaal aan van de betrokken partijen. De Nijkerker en de bijrijdster zouden mogelijk in de auto een conflict, in de relationele sfeer, hebben gehad wat resulteerde in het ongeval met de Edenaar. De Nijkerker werd hierop door de politie aangehouden. Tijdens de aanhouding zou hij zich hevig hebben verzet. De agenten konden met behulp van omstanders en het gebruik van pepperspray de Nijkerker onder controle krijgen waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau. Hier zou de Nijkerker niet mee hebben willen werken aan een alcoholonderzoek. Zijn vriendin uit Eemnes is ook aangehouden. De politie onderzoekt wat haar aandeel is geweest en wat er precies is voorgevallen op de Barneveldsweg.
(0056593-056582-056607)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053