Gemeente Spijkenisse


Spijkenisse en Bernisse in zee met 8 leveranciers van Wmo-hulpmiddelen

25 mei 2010

Wmo-leveranciers

Vanaf 01 juni 2010 kunnen 8 leveranciers van Wmo-hulpmiddelen leveren in de gemeenten Spijkenisse en Bernisse.

De leveranciers krijgen vanaf die datum toegang tot een speciale website waarop de 2 gemeenten individuele opdrachten voor de levering van Wmo-hulpmiddelen plaatsen, zoals rolstoelen, scootmobielen, tilliften of toilet- en douchevoorzieningen. De gecontracteerde leverancier die de hoogste korting biedt op de opdracht, mag het hulpmiddel gaan leveren.

Donderdag 20 mei 2010 ondertekenden wethouder Dirk van der Schaaf van de gemeente Spijkenisse en wethouder Wim Kruikemeier van de gemeente Bernisse de overeenkomsten met de 8 leveranciers.

Kwaliteit voorop
Sinds de invoering van de Wet voorzieningen gehandicapten in 1994 is de inkoop en levering van hulpmiddelen een wettelijke taak van gemeenten. De 8 leveranciers die nu voor de gemeenten gaan leveren, voldoen allen aan uitgebreide kwaliteitseisen. De kwaliteit van de dienstverlening staat voorop en is dan ook een van de belangrijkste gunningscriteria bij de aanbesteding geweest.

De kwaliteit wordt ook beoordeeld door cliënten zelf. Zij kunnen via klanttevredenheidonderzoeken hun mening geven over de kwaliteit van het hulpmiddel en het onderhoud ervan door de leverancier.

De 8 leveranciers zijn:

* Beenhakker Rotterdam B.V.

* Harting-Bank B.V.

* J. Doove B.V

* Jeremiasse Revalidatietechniek B.V.

* Thuiszorgwinkel Mediplus V.O.F met onderaannemer Careyn Gezondheidsservice B.V.

* Van Breugel Thuiszorg B.V.

* Vegro verpleegartikelen B.V.

* Welzorg Nederland B.V.