Gemeente Eemnes

Datum: 18 mei 2010
Bestuursorgaan: College B&W

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 mei 2010

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
mevrouw J. Schouten-de Boer, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 20
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp - Jaarrekening 2009 en Begroting 2011 Veiligheidsregio Utrecht:
De gemeenteraad van Eemnes kan een zienswijze geven op de jaarrekening 2009 en de begroting 2011 van de Veiligheidsregio Utrecht. Zowel de jaarrekening als de begroting geven geen aanleiding tot het maken van opmerkingen.
Besluit Het college besluit de raad voor te stellen geen opmerkingen te maken met betrekking tot de jaarrekening 2009 en de begroting 2011

Onderwerp - 1e kwartaalrapportage 2010 BEL combinatie: De 1e kwartaalrapportage 2010 van de BEL Combinatie is door het Algemeen Bestuur vastgesteld. De BEL Combinatie verwacht de dienstverlening 2010 binnen de beschikbaargestelde budgetten te kunnen uitvoeren.
Besluit Het college besluit kennis te nemen van de 1e kwartaalrapportage BEL Combinatie en deze ter informatie door te sturen naar de commissie BSM.

Portefeuille: Wethouder Van IJken

Onderwerp - Plaatsen unit bij de woning Wakkerendijk 254 ten behoeve van zorgverlening aan zorgbehoevende bewoner:
Er is een bouwaanvraag binnengekomen om een unit te plaatsen om de woonkamer te vergroten en de verzorging te kunnen verbeteren op het perceel Wakkerendijk 254.
Besluit Het college besluit medewerking te verlenen middels een ontheffing als bedoeld in artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening.

Onderwerp - Kostenverhaal bedrijventerrein Zuidbuurt: Naar aanleiding van het overleg van 20 april 2010 met de belangenvereniging Zuidbuurt is een brief opgesteld die naar alle ondernemers op het bedrijventerrein zal worden gezonden. Besluit Het college besluit in te stemmen met de aangepaste concept-brief.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp - Subsidieaanvraag Keiroze voor de Roze Week De stichting Keiroze vraagt een subsidie voor deze landelijke themaweek.
Besluit Het college besluit geen subsidie te verlenen aangezien de aktiviteit niet in Eemnes plaatsvindt.

Onderwerp - PHO Wonen, Welzijn en Zorg:
Ambtelijke toelichting vergadering 20 mei 2010. Besluit Het college besluit de ambtelijke toelichting voor kennisgeving aan te nemen.

Onderwerp - PHO Gezondheidszorg G&V:
Ambtelijke toelichting vergadering 20 mei 2010. Besluit Het college besluit de ambtelijke toelichting voor kennisgeving aan te nemen.

Onderwerp - 1e begrotingswijziging GGD Midden Nederland 2010: De 1e begrotingswijziging van de GGD MN 2010 wordt voorgelegd aan de deelnemende gemeenten. De gemeenten krijgen de mogelijkheid te reageren op deze 1e wijziging 2010. De wijziging geeft geen aanleiding tot het maken van op- of aanmerkingen.
Besluit Het college besluit via bijgaand memo de commissie BSM te adviseren de 1e begrotingswijziging 2010 van de GGD MN voor kennisgeving aan te nemen.

Onderwerp - Lokaal onderwijsbeleid:
Advies commissie voor bezwaarschriften inzake bezwaar Verordening materiële financiële gelijkstelling.
Besluit Het college besluit:

* In te stemmen met het advies van de commissie voor de bezwaarschriften inzake het bezwaar tegen de verordening materiële financiële gelijkstelling onderwijs.

* Het advies van de commissie voor de bezwaarschriften ter besluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad.

Portefeuille: Wethouder Schouten-de Boer

Onderwerp - Subsidieaanvraag BEL voetbaltoernooi 2010: SV Eemnes vraagt mede uit naam van SV Laren 99 en BVV'31 een subsidie voor het BEL voetbaltoernooi wat wordt gespeeld op 29 mei 2010. Besluit Het college besluit een subsidie te verlenen van EUR 439,- aan SV Eemnes. Dekking kan worden gevonden in het budget 65400011-642501 incidentele subsidies.