Gemeente Anna Paulowna

Unieke media-aanpak ondersteunt ouders bij opvoeding

Praten over opvoeden wordt gewoon

In de provincie Noord-Holland is een mediacampagne gaande over Positief Opvoeden, Triple P. Uniek aan deze opzet is dat met aansprekende campagnebeelden en de website www.positiefopvoeden.nl tips op maat gegeven worden.

Positief Opvoeden, Triple P
Het Positief Pedagogisch Programma (Positief Opvoeden,Triple P) vergroot de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen van ouders op het gebied van opvoeden. Positief Opvoeden, Triple P helpt hierdoor problemen bij kinderen en jeugdigen te verminderen en te voorkomen. Deze steun kan variëren van informatie over opgroeien en opvoeden zoals: slapen, driftbuien, huilen, agressie of pesten tot intensieve begeleiding bij het opvoeden van bijvoorbeeld een hyperactief kind. Positief Opvoeden, Triple P zorgt ervoor dat ouders (weer) plezier krijgen en houden in het opvoeden. Deze positieve opvoedingsstijl stimuleert kinderen zich goed te ontwikkelen.

Website voor ouders
Via een provinciale mediacampagne krijgen ouders in Noord-Holland tips bij alledaagse en herkenbare opvoedsituaties. De website van Positief Opvoeden gaat inhoudelijk in op deze tips. Ouders kunnen online en anoniem vragen stellen aan opvoedadviseurs en er is zoveel mogelijk regionale informatie verzameld. De website biedt een platform waar elke ouder met zijn of haar opvoedvragen terecht kan.

Instellingen werken samen
De ondersteuning van ouders houdt niet op bij de website. De sector Jeugdgezondheidszorg GGD Hollands Noorden, de Opvoedspreekuren, Algemeen Maatschappelijk Werk, MEE, Schoolmaatschappelijk werk en Welzijnsinstellingen kunnen ook op de manier van Positief Opvoeden, Triple P vragen van ouders beantwoorden. Als ouders meer hulp nodig hebben kunnen ze ook terecht bij jeugdzorginstellingen en verschillende particuliere instellingen. Dat betekent dat ouders dezelfde manier antwoord op hun vragen krijgen of het nu om een klein of groot probleem gaat!

Positief Opvoeden in de provincie Noord-Holland De Centra voor Jeugd en Gezin (in oprichting) werken allemaal met Positief Opvoeden, Triple P. Met name zijn dat de Jeugdgezondheidszorg van (- 9 maanden) 0-19 jaar, Algemeen en School Maatschappelijk Werk, MEE, verloskundigen en in Noord-Kennemerland en West-Friesland ook het welzijnswerk. We werken ook samen met andere instellingen voor jeugdzorg, jeugdhulpverlening, kinderopvang, peuterspeelzalen en onderwijs.

Â
De campagne is mede mogelijk door bijdragen van de Provincie Noord-Holland.

Â

Meer informatie:

www.positiefopvoeden.nl