Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 25-05-2010

Politie arresteert man uit Etten-Leur wegens mishandeling

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagmiddag kort voor 17.30 uur een 39-jarige man uit Etten-Leur aangehouden wegens mishandeling. Een stel uit Bosschenhoofd liep over de Schoonhout en werd plotseling nat van een waterstraal die uit een nabijgelegen tuin kwam. Toen de 69-jarige man naar de poort liep en die opende om dat te melden, ontstond er een handgemeen. De bewoner sloeg zowel de man als zijn 65-jarige vriendin, zo verklaarden de slachtoffers. Het stel liep behoorlijk gezichtsletsel op; de man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man uit Etten-Leur is op het bureau in verzekering gesteld; hij stelt alleen het mannelijke slachtoffer te hebben geslagen. De waterstraal was afkomstig van spelende kinderen in de tuin.

Dronken bestuurder uit Etten-Leur raakt rijbewijs kwijt

ETTEN-LEUR: Een 49-jarige automobilist uit Etten-Leur is maandagavond rond 22.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij werd betrapt op dronken rijden. Op de Spoorlaan zagen surveillerende agenten dat de bestuurder slingerde en moeite had zijn auto onder controle te houden. Bij een controle blies hij 815 ug/l, fors meer dan de maximaal toegestane 220 ug/l. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

Politie arresteert drie verdachten van auto-inbraak in Sprundel

SPRUNDEL: Een 18-jarige vrouw uit St. Willebrord, een evenoude man uit dat dorp en een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn dinsdagmorgen rond 04.00 uur aangehouden. Het drietal wordt verdacht van een inbraak in een auto die aan de Noorderstede geparkeerd stond. Een oplettende getuige zag twee mannen in een auto inbreken en belde de politie. In de auto waarin het drietal zat, werd inbrekersgereedschap en een autoradio gevonden. De verdachten zijn ingesloten op het bureau.

Politie houdt eigenaar hennepkwekerij aan

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagmorgen rond 09.30 uur in een woning aan de Kroonstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De 45-jarige bewoner werd aangehouden; hij gaf toe de kwekerij te hebben opgezet. Er werden circa 200 hennepplanten geteld. De stekjes en kweekapparatuur zijn geruimd en vernietigd.

VW Golf gestolen bij woninginbraak in Breda

BREDA: Bij een inbraak in een woning aan de Keislagen is een zwarte VW Golf gestolen. De auto met het kenteken 11-JLT-7 staat inmiddels internationaal gesignaleerd. De inbrekers sloegen in de nacht van maandag op dinsdag hun slag door gaatjes in het kozijn te boren en zo van buitenaf een raam te ontgrendelen. De autosleutels werden
vervolgens uit de woning gestolen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 25-05-2010 14:32 | © Regio Midden en West Brabant |