Gemeente Dantumadeel


Geastmer Bosk weer bij de tijd

Het Geastmer Bosk ligt er weer keurig bij. Door gezamenlijke inspanning van dorpsbelangen, Staatsbosbeheer en vrijwilligers. Enige jaren terug waren er vele klachten over de begaanbaarheid van de paden in het bos. Toen hebben de dorpsbelangen Akkerwoude en Rinsumageest/ Sybrandahuis gezamenlijk een beroep op de gemeente Dantumadiel gedaan, om geld uit het `dorpspleinbudget' beschikbaar te stellen.

Dit verzoek werd gehonoreerd, en zodoende zijn de wandelpaden opgevuld met leemhoudend zand, zijn er bruggetjes gemaakt en banken geplaatst. Tevens zijn de ruiterpaden gescheiden van de voetgangers, zodat de paarden de paden niet meer vertrappen. Ook is de oude wandelroute weer opnieuw uitgezet en is er een boekje samengesteld met wetenswaardigheden omtrent het bos en z'n historie. Om dit alles compleet te maken, zijn er bij de hoofdingangen van het bos grote informatie borden geplaatst. En zijn er in het bos op de plaatsen waar vroeger Melkemastate en Eysingastate hebben gestaan bordjes die hier naar verwijzen. Al met al zeer de moeite waard om eens een wandeling of ritje te paard te maken. En wanneer we er met z'n allen op passen kunnen we er nog jaren plezier aan beleven!

Afgelopen vrijdag 21 mei werden de werkzaamheden 'officieel' afgesloten door Staatsbosbeheer, de dorpsbelangen en de gemeente Dantumadiel. Geastmerbosk

Staand, v.l.n.r.: J. Hanenburg en D. Fennema (beide Staatsbosbeheer), D.J. Annema (DB Rinsumageast), A. Halbesma (DB Damwâld), H. Hofs en M. Hofs (wethouder gemeente Dantumadiel).
Zittend, v.l.n.r.: K. de Jong (Staatsbosbeheer) en M. Adema (dorpencoördinator gemeente Dantumadiel)