Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 25 mei

Alkmaar, 25-05-2010 o 14.30 uur

Meidenmarkt druk bezocht
Schoorl, zondag 24 mei
De traditionele Meidenmarkt bij het klimduin van Schoorl telde dit jaar weinig incidenten. De opkomst was, mede door het zonnige weer, groot. Er kwamen naar schatting 2000 jongeren naar het duin om elkaar te ontmoeten op dit ongeorganiseerde feest. De politie hield met enkele tientallen agenten zoveel mogelijk ongemerkt toezicht. Er werd goed samengewerkt met horecaportiers, zes beredenen, enkele boswachters en toezichthouders van de gemeente Bergen.

De toestroom van jonge mensen kwam rond 12.00 uur op gang en rond 20.00 uur waren de meesten naar huis teruggekeerd. Eén meisje werd onwel en werd met een ambulance voor een onderzoekje naar het ziekenhuis vervoerd. De politie probeerde opstootjes in de kiem te smoren. Hierbij gooide een jongen een flesje bier weg en toen hem naar zijn naam werd gevraagd gaf hij een valse naam op. Een tweede jongen werd later aangehouden wegens belediging van een politieman te paard. Ook hij kwam er vanaf met een bekeuring. Er werden tevens twee wildplassers bekeurd die tegen een gevel stonden te urineren.

De politiemensen achter de hand werden gehouden hebben hun tijd nuttig besteed door een verkeerscontrole te doen, voornamelijk gericht op alcoholgebruik in het verkeer. Daarbij werden vijf bromfietsers bekeurd omdat ze teveel gedronken hadden. Van drie van hen werd het (bromfiets)rijbewijs ingenomen omdat ze boven de 360 ug/l bliezen. De hoogste score was 435 ug/l (tot 90 toegestaan voor een beginnend bestuurder). Deze kwam toe aan een meisje op een scooter die verklaarde dat ze twee flessen wijn had gedronken.

Diverse jongeren deden vrijwillig een blaastest voordat ze op hun bromfiets stapten. Dat resulteerde in enkele rijverboden. Rond 22.00 uur werd het mistig en koud in het duingebied en was het feest over.

Tanker zonder betalen aangehouden
Noord-Scharwoude, maandag 24 mei
Een 33-jarige man uit Wieringerwerf werd maandagmiddag rond 17.00 uur aangehouden op de Spoorstraat. De man werd herkend door een medewerker van een tankstation als degene die al meerdere keren bij het station had getankt zonder te betalen. Hij liep naar buiten om te checken of de man met dezelfde auto was. Dit bleek het geval, alleen bleek er een ander kenteken op de auto te zitten. De medewerker ging naar de man toe en gaf aan dat deze moest wachten tot de politie er was. De verdachte raakte in paniek en probeerde weg te rijden. Er ontstond een schermutseling waarbij een te hulp geschoten familielid van de medewerker uiteindelijk kon beletten dat de man wegreed door de sleutel uit het contact van de auto te halen. De verdachte begon bedreigingen te uiten richting de mannen. Hij probeerde weg te rennen, maar hield dit voor gezien toen hij in zag dat hij niet ver zou komen. Hij werd door ter plaatse gekomen agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. In de auto werd een kentekenplaat aangetroffen en meerder wikkels met vermoedelijk drugs.

Rijbewijs ingevorderd na veroorzaken aanrijding onder invloed Opperdoes, maandag 24 mei
Een 50-jarige automobilist uit t Zand raakte maandagavond rond 21.00 uur zijn rijbewijs kwijt op het Oosteinde. De man had een aanrijding veroorzaakt op een parkeerterrein en wilde er vandoor gaan. De bestuurder rook erg naar alcohol en moest blazen. Hij weigerde hier echter aan mee te werken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Snorfietser moet rijbewijs inleveren
Schoorl, maandag 24 mei
Een 17-jarige snorfietser uit Koedijk werd maandagavond rond 20.30 uur aangehouden op de Laanweg. Hij moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 370 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 350 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs dus inleveren.

Aangehouden voor belediging en bedreiging agent Westerland, maandag 24 mei
Een 18-jarige man uit Den Oever werd maandagavond rond 21.45 uur aangehouden op de Lutjeweg. Agenten kwamen ter plaatse omdat er een bromfietser tegen een paal zou zijn gereden. Er stonden inderdaad twee brommers op de parkeerplaats bij het Lutjestrand. Twee mannen stonden bij de waterkant en gaven aan de eigenaren te zijn van de bromfietsen. Er werd nagevraagd of alles goed met hen ging omdat er een melding was van een aanrijding. Toen de mannen aangaven dat alles goed ging werd naar hun papieren en legitimatiebewijzen gevraagd. De 18-jarige man begon hierop een agent te beledigen. Na herhaaldelijk aangeven dat hij hiermee moest stoppen, ging hij toch door. Hij werd aangehouden, maar wilde weglopen. De agent pakte hem vast en moest de man op de grond werken om hen in bedwang te krijgen. De verdachte probeerde de agent een klap te geven maar deze kon worden ontweken. De 18-jarige uitte ook nog grove bedreigingen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Bij zijn insluiting werd een boksbeugel aangetroffen in zijn kleding. Deze werd in beslag genomen.

Onenigheid op crossterrein
Andijk, maandag 24 mei
Twee 18-jarige mannen uit Andijk en Hauwert en een 26-jarige man uit Enkhuizen werden maandagmiddag rond 17.30 uur aangehouden op de Cornelis Kuinweg. De bestuurder van een quad was tegen een geparkeerde auto aan gereden. De zoon van de eigenaar probeerde de schade te regelen met de bestuurder, maar werd door diens vriend, de man uit Hauwert, bij de keel gegrepen en in het gezicht geslagen. Hij werd aangehouden door een beveiliger. De 26-jarige man begon zich ermee te bemoeien en werd ook door de beveiliging aangehouden. Zij werden overgedragen aan de politie. De beveiliging wees een agent de bestuurder van de quad, de andere 18-jarige man, aan. Toen de agent de bestuurder tegemoet liep, probeerde deze hem een kopstoot te geven. De agent wist de kopstoot te ontwijken. De 18-jarige man werd door een beveiliger tegen de grond gewerkt. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De twee 18-jarige mannen zijn in verzekering gesteld.

Bromfietsster loopt zware hersenschudding op
Egmond-Binnen, maandag 24 mei
Een 23-jarige bromfietsster uit Alkmaar raakte maandagavond gewond bij een aanrijding op de Herenweg. De vrouw was op de Herenweg rechtdoor overgestoken de Randweg over om aan de overkant het fietspad op te gaan. Dit kan echter niet, doordat zich hier een middengeleider bevindt. De bromfietsster botste hier tegenaan en kwam ten val. Zij was slecht aanspreekbaar en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zij moest voor observatie een nacht blijven en bleek een zware hersenschudding te hebben opgelopen en een gekneusde enkel.

Getuigen gezocht van inrijden op publiek
Spanbroek, maandag 24 mei
Maandagochtend is rond 02.15 uur een bestuurder met zijn auto op het publiek ingereden op de Spanbroekerweg. Er stonden rond dit tijdstip veel mensen op straat toen er een donkerkleurige auto met hoge snelheid aan kwam rijden vanuit de richting van de kerk. De auto reed wars door het aanwezige publiek heen. Verschillende mensen moesten opzij springen. Ter hoogte van een café stopte de bestuurder. Een man probeerde hem te kalmeren maar de bestuurder reed vol gas achteruit, waardoor de man die hem aansprak enkele meters mee werd gesleurd. Hij kon zichzelf in veiligheid brengen. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).