Haags echtpaar wint twee ton met Lotto

25/05/2010 14:52

De Lotto

Rijswijk, 25 mei 2010 - Een Haags echtpaar heeft de eerste prijs van 200.000 euro gewonnen met de Euro Loterij van Lotto. Tijdens de zaterdagtrekking van Lotto waren hun winnende nummers: 469937.

Het Haagse echtpaar speelt al ruim twintig jaar mee met Lotto. "We hebben wel eerder kleine prijzen gewonnen, maar nog niet eerder zo'n hoge prijs. Ik wilde vorig jaar eigenlijk de Lotto opzeggen, maar mijn man had daar geen goed gevoel bij, dus we bleven meespelen. Achteraf ben ik zo blij dat ik naar hem geluisterd heb," aldus de gelukkige winnaars. Het echtpaar heeft vorig jaar een tweede huis gekocht, het prijzengeld komt hier goed van pas.

Lotto Jackpot blijft oplopen

Zaterdag 22 mei is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 26 miljoen euro, op dit moment de hoogste jackpot ooit van Lotto. De hoofdprijs van de Euro Loterij is zaterdag, zoals elke week, weer 200.000 euro.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.