Politie Hollands Midden

Leiden-Voorschoten - Snelheidscontroles

Leiden, Voorschoten, 25-05-2010 o De politie heeft de afgelopen week weer snelheidscontroles gehouden in Leiden en Voorschoten. De controles werden uitgevoerd op de Hoge Rijndijk, Warmonderweg, Veurseweg, Leidseweg, Levendaal, Oegstgeesterweg, Heintje Davidsweg en Doctor Lelylaan.

Er werden 13.620 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 1.003 te hard. De hoogste werd gemeten op de Hoge Rijndijk. Hier reed een bestuurder 92 km/per uur. Uitschieter was ook de Heintje Davidsweg, een 30 km zone gebied. Op verzoek van de bewoners is daar een controle gehouden. Van de 1.109 gecontroleerde voertuigen reden er 143 te hard.

Ook met de flitspalen zijn er op diverse kruisingen gecontroleerd. Op de Kanaalweg is door de gemeente, mede op verzoek van de bewoners van Roomburg, een flitspaal geplaatst. Bij de eerste controle bleken daar in anderhalve week tijd 393 bestuurders harder te hebben gereden dan de toegestane snelheid van 50 km/per uur. De hoogst gemeten snelheid hier was 96 km per/uur.

In de rest van Leiden en Voorschoten leverden de flitspalen 1.095 overtreders op. De hoogste werd genoteerd op de Churchilllaan hier werd een bestuurder geklokt met 108 km/per uur.