Gemeente Ede

Nieuwsberichten

dinsdag, 25 mei 2010

Nieuwe leden Commissie Beeldende Kunsten Ede

Door: afdeling Communicatie - Judith Wind

Het college van Burgemeester en Wethouders van Ede heeft vier nieuwe leden benoemd als lid van de Commissie Beeldende Kunsten Ede.

Als deskundigen moderne kunst zijn benoemd de heer R.Smolders uit Deventer, voormalig directeur van het Wieger museum in Deurne en de heer P. Godefrooij uit Utrecht, voormalig directeur van ArtEZ (Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem).

De heer Jaap Klomp, ondernemer uit Ede, vervult de vacature `Inwoner van Ede met brede interesse in Beeldende Kunst en Vormgeving'. Mevrouw I. Boeijen uit Ede neemt als kunstenares deel aan de Commissie. Zij vervangt mevrouw A. Schat, die in september haar zittingstermijn van acht jaar beëindigd.

De leden zijn benoemd voor een termijn van vier jaar, met de mogelijkheid tot een eenmalige verlening van vier jaar. Zij vervangen de heren Wesenhagen, De Vries en Stibbe, die allen hun zittingstermijn beëindigen.

De Commissie Beeldende Kunsten Ede adviseert het College gevraagd of ongevraagd over aangelegenheden op het vlak van beeldende kunst en vormgeving, zoals de aankoop van kunstwerken en de toepassing van beeldende kunst in de openbare ruimte.