CDA

Joop Atsma steunt Service Medical
dinsdag 25 mei 2010
Tweede Kamerlid en sportbestuurder Joop Atsma signeerde vandaag een nieuwe mobilance van Service Medical. Service Medical is een vrijwilligersorganisatie die medische hulp verleent bij grote sportactiviteiten. De circa 200 vrijwilligers, onder wie artsen en verpleegkundigen, hebben de beschikking over ambulances, motorambulances een helikopter en onder meer de door Atsma gesigneerderde mobilance, die op het filmpje te zien is. Atsma is van mening dat deskundige begeleiding en ondersteuning van sportwedstrijden van groot belang is.
Op jaarbasis woerden enkele honderden evenementen door Service Médical begeleid. Het varieert van gemotiseerde wedstrijden tot schaatsmarathons en wielerkoersen. Vorig jaar waren de Limburgers actief in de Vuelta, kortgeleden was men actief in de Giro dâItalia en begin juli staat ook de Tour de France op het programma. In de Tweede Kamer is de afgelopen jaren meermalen een lans gebroken voor initiatieven als Service Médical. âHet gaat erom dat iedereen het belang van dergelijke voorzieningen inziet, maar ook erkent Die oproep heeft de Tweede Kamer recent nog in de richting van het kabinet gedaan.â
Â
Atsma is niet de enige wiens handtekening op het wagenpark van Service Médical voorkomt. Erica Terpstra, Gerrie Knetemann en onder meer Hein Verbruggen gingen hem voor.