GVB


Einde verkoop strippenkaarten

25 mei 2010

De verkoop van strippenkaarten en papieren abonnementen in de stadsregio Amsterdam stopt op vrijdag 28 mei. Dit gebeurt bij zowel de wederverkopers als tabakszaken en supermarkten, als bij de loketten van Arriva, Connexxion en GVB.
Vanaf donderdag 3 juni wordt de strippenkaart niet meer geaccepteerd in het openbaar vervoer in deze regio. De OV-chipkaart is dan het enige geldige vervoerbewijs bij Arriva, Connexxion en GVB. De OV-chipkaart is al sinds augustus vorig jaar het enige vervoerbewijs in de Amsterdamse metro.

Op donderdag 3 juni volgen ook de bussen en trams in de stadsregio Amsterdam: de OV-chipkaart is dan ook daar het enige vervoerbewijs. Ook in de trein tussen de Amsterdamse stations is de strippenkaart vanaf 3 juni niet meer geldig. Omdat de strippenkaart hier vanaf donderdag 3 juni niet meer gebruikt kan worden, stopt ook de verkoop van de papieren vervoerbewijzen in deze regio.

Ruim 300 oplaad- en ophaalpunten in de regio
Reizigers kunnen bij ruim 300 oplaad- en ophaalpunten bij tabakszaken, supermarkten, op metrostations en bij de loketten van Arriva, Connexxion en GVB een anonieme OV-chipkaart aanschaffen en opladen met saldo. Saldo laden kan ook in de bussen van Connexxion.

Week- en maand sterabonnementen kunnen eveneens bij de oplaad- en ophaalpunten op een OV-chipkaart worden geladen. Men heeft daarvoor wel een persoonlijke OV-chipkaart nodig: deze kan schriftelijk of online worden aangevraagd.

Reizigers met een maand- of weekabonnement dat ook nog na 3 juni geldig is, kunnen hier nog mee reizen. Zij worden echter geadviseerd om zo snel mogelijk een persoonlijke OV-chipkaart aan te schaffen en daar hun abonnement op te (laten) laden. Reizigers die voor dit gebied een papieren abonnementen buiten de stadsregio hebben gekocht, kunnen hiermee voorlopig nog blijven reizen.

Daarnaast krijgen reizigers die bij een loket een abonnement met een sterwaarde van meer dan vier sterren kopen, voorlopig nog een zichtcoupon. Zij moeten hiermee immers ook buiten de stadsregio kunnen reizen.