Gemeente Venray


25 mei 2010

Venray zoekt taalcoaches

De gemeente Venray zoekt dertig taalcoaches die inburgeraars willen helpen. Gilde Opleidingen gaat het project Taalcoaches coördineren.

Venray streeft ernaar om in 2010 en 2011 dertig zogeheten `taalkoppels' te realiseren. Taalkoppels bestaan uit een inburgeraar en een taalcoach. De taalcoach is een extra ondersteuning voor de inburgeraar op weg naar het inburgeringsexamen.

Taalcoaches zijn vrijwilligers die met inburgeraars de Nederlandse taal oefenen en hen helpen wegwijs te worden in Venray. De werkzaamheden bestaan uit het helpen bij huiswerk, het oefenen met de Nederlandse taal en het samen activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld de buurt verkennen.

"Zo helpen we elkaar"

Wethouder Twan Jansen legt uit waarom het project taalcoaches is gestart: "We vinden het in Venray belangrijk dat we allemaal meedoen en elkaar begrijpen. In het project taalcoaches snijdt het mes aan twee kanten. Inburgeraars worden geholpen met de Nederlandse taal en de taalcoach doet ervaring op en kan zijn of haar kennis en ervaring doorgeven. Zo helpen we elkaar. Het is goed dat in dit project mensen met verschillende achtergronden elkaar kunnen leren kennen."

Taalcoach worden?

Vindt u het leuk om taalcoach te worden? Misschien bent u zelf al ingeburgerd en wilt u graag als taalcoach anderen daarbij helpen. Wilt u (werk)ervaring opdoen of mensen ontmoeten? Laat u dan informeren wat het betekent om taalcoach te zijn en wat u ervoor terug krijgt.

Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden als taalcoach? Neemt u dan contact op met mevrouw Luuk Kluver van Gilde Opleidingen. De gemeente Venray heeft Gilde Opleidingen aangewezen om het project Taalcoaches te coördineren. Gilde Opleidingen vindt u op het adres Kruitweg 12 in Venray. Het telefoonnummer is 0478-515253. Ook kunt haar ook mailen: l.kluver@rocgilde.nl.

Wilt u inburgeren of kent u iemand die graag de Nederlandse taal wil leren? Neemt u dan contact op met de gemeente Venray, Raadhuisstraat 1 in Venray. Wij zijn open op maandag van 12.00 tot 20.00 uur en op de andere werkdagen van 9.00-13.00 uur. Ons telefoonnummer is 0478-523333. Ook kunt u een mailtje sturen naar Petra van Dodewaard: Petra.van.Dodewaard@venray.nl.