Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Startersprijs toeristische sector naar duurzame Paardenstoeterij

In de gemeenten Beuningen, Lingewaard en Overbetuwe draaide de afgelopen maanden het startersproject 'Mijn idee, een goed idee?!' dat starters en aspirant-starters in de toeristisch-recreatieve sector ondersteuning bood bij het omzetten van hun idee naar een ondernemingsplan. Op 17 mei vond de feestelijke slotavond plaats. Tijdens de slotavond werd de startersprijs uitgereikt aan de ondernemer met het beste idee. Winnares is Marja de Bruin met het initiatief voor een duurzame paardenstoeterij met overnachtingsmogelijkheden. De naam van haar bedrijf is Schwarzwälder Fuchs Stoeterij Nederland.

Mijn idee, een goed idee?!
Circa 25 (aspirant-)ondernemers uit de drie gemeenten namen deel aan het project. Zij kregen workshops voor het schrijven van een ondernemingsplan. Daarnaast worden nog kennisbijeenkomsten aangeboden op het gebied van bijvoorbeeld marketing en promotie, regelgeving, financiën of veiligheid. Tijdens de slotavond presenteerden de deelnemers hun plan door middel van een 'elevator pitch'. Drie genomineerden voor de startersprijs presenteerden hun plan meer uitgebreid.

Genomineerden
De genomineerden voor de startersprijs waren: Funworlds, twee ondernemers met plannen voor een weersbestendige (indoor en outdoor) locatie voor sportieve en adventure activiteiten; Schwarzwälder Fuchs Stoeterij, een duurzame paardenhouderij met uitspanning en overnachtingsmogelijkheden en Citymates, een bedrijf dat activiteiten / bedrijfsuitjes gaat organiseren voor zelfstandige ondernemers.

Jury
Een driekoppige jury, bestaande uit Etienne Vermeulen van de Rabobank Oost Betuwe, Alex Kwakernaak van Recreatiemaatschappij Uiterwaarde en Anton Kersten van Golfbaan Welderen, koos vervolgens het beste idee. De gelukkige winnaar was Marja de Bruin van Schwarzwälder Fuchs Stoeterij Nederland. 'Ik ben hier erg blij mee. Vooral het duurzame aspect bij de realisatie van mijn bedrijf werd door de jury geroemd. Ik vind het anno 2010 bij nieuwbouw erg belangrijk, om technieken van 2010 te gebruiken en duurzaam met je onderneming om te gaan. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van zonne- en windenergie en hergebruik van regenwater. In mijn geval betekent dit ook respect hebben voor het paard als kuddedier. We moeten rekening houden met wat hier groeit, bloeit en leeft!' aldus een blij verraste Marja. Zij kreeg een cheque uitgereikt van ⬠500,-, die is te besteden bij het Regionaal Bureau voor Toerisme KAN.

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van 'Mijn idee, een goed idee?!' zijn de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, NORT Gelderland, RBT KAN en Stadsregio Arnhem Nijmegen.