Persbericht

UNIT4 presenteert visie op overheidssector tijdens WCIT2010 ~ Gold partner van ICT-evenement licht overheid in over belang van flexibele bedrijfssoftware ~

Sliedrecht, 17 mei 2010 - UNIT4 is goldpartner van het World Congress of Information Technology2010 (WCIT2010), van 25 tot 27 mei in Amsterdam. In die rol gaat de bedrijfssoftwareleverancier een belangrijke bijdrage leveren aan de e-government track. Bezoekers worden ingelicht over de negatieve impact die de keuze voor rigide bedrijfssystemen dagelijks heeft op overheidsorganisaties hebben en hoe je optimaal kunt transformeren met software die continue meeverandert.

Het WCIT2010 is het evenement van de World Information Technology and Services Alliance (WITSA), een consortium van ICT-brancheorganisaties over de hele wereld. Tijdens de WCIT2010 presenteren wereldleiders en captains of industry hun visie op maatschappelijke ontwikkelingen en de rol van ICT daarin. De organisatie is in handen van brancheorganisatie ICT~Office, het ministerie van Economische Zaken, de gemeente Amsterdam en de Europese Unie. Gasten uit ruim tachtig landen komen op dit driedaagse evenement af om met elkaar te praten over het centrale thema 'Challenge the Change'.

UNIT4 levert een bijdrage aan twee sessies: tijdens de sessie 'Flexible IT in a Flexible World: rigid systems in changing environments' op 26 mei om 11.15 uur, presenteert Mike Fauscette, Group Vice President, Software Business Solutions bij IDC het rapport 'Modifying and Maintaining ERP systems: the high cost of business disruption'. Uit dit onderzoek komt naar voren dat organisaties veel geld verliezen door rigide ERP-systemen; zo worden beslissingen vertraagd, efficiency negatief beinvloed en kostenbesparende initiatieven worden noodgedwongen uitgesteld. Hierdoor verliezen organisaties veel geld - de genoemde kosten lopen op van 8 miljoen tot 350 miljoen euro.

In de tweede sessie wordt aangetoond welke positieve gevolgen ontstaan wanneer er gekozen wordt voor bedrijfssoftware die ook flexibel is na de implementatie. In de sessie: 'Why government CEO's waste money, time to explore the real value of IT' op 27 mei om 9.00 uur, presenteert Timothy Wheadon, CEO van de Britse gemeente Bracknell Forest Council hoe hij sinds 2003 zijn gemeente door een periode van continue veranderingen en verbetering van de dienstverlening heeft geleid. Bracknell Forest Council is uitgeroepen tot één van de best dienstverlenende gemeenten van Groot-Brittannië.

Chris Ouwinga, CEO van UNIT4: "Wij zijn trots een bijdrage te mogen leveren aan de e-government track van de WCIT2010. De wereldwijde aandacht voor het thema Challenges of Change is een uitgelezen kans om onszelf mondiaal te presenteren. Bij UNIT4 staat 'embracing change' centraal bij het maken, implementeren en ondersteunen van oplossingen die eenvoudig, snel en kosteneffectief de veranderende behoeften van de overheid en het bedrijfsleven ondersteunen. De WCIT2010 is daarom het perfecte podium om onze organisatie wereldwijd op de kaart te zetten."