Gemeente Harenkarspel


Raadsbrede commissievergadering

Dinsdagavond 25 mei vergaderen de commissies Algemeen Bestuurlijke Zaken en Maatschappelijke Zaken gezamenlijk in het gemeentehuis. De vergadering is eerst raadsbreed, daarna is het voor beide commissies. De vergadering begint om 19.30 uur en de volgende onderwerpen staan op de agenda:


-Opening

-Spreekrecht burgers

-Vaststellen van de agenda

-Programmajaarrekening 2009: waaronder advies over bestemmingsreserves voor groot onderhoud en resultaatbestemming 579.776,- ten gunste van de algemene reserve.

-Kadernota 2011
Korte pauze, waarna de commissie met uitsluitend ABZ-en MZcommissieleden verder gaat.

- Digitaal dossier jeugdgezondheidszorg met toelichting door directeur N. Plug van GGD Hollands Noorden

- Vaststelling van de besluitenlijst van openbare vergadering van commissie ABZ van 12 april 2010

-Vaststelling van de besluitenlijst van openbare vergadering van commissie MZ van 13 april 2010

-Voortgang (on-)mogelijkheden samenvoeging met meerdere gemeenten.
- Voorstel vertegenwoordiging college van burgemeester en wethouders in gemeenschappelijke regelingen en regionale samenwerkingsverbanden namens de Gemeente Harenkarspel.

-Kennis nemen van rapportage grondexploitatie als integraal onderdeel van jaarrekening 2009

-1e financile rapportage 2010.

-Begroting 2011 Veiligheidsregio NH- Noord.Voorgesteld wordt niet akkoord te gaan met de compensatie van het indexatiegat in de begroting 2011.

-Voorstel tot vaststelling van de gewijzigde nota Grondbeleid.
-Voorstel over het advies van 16 maart 2010 van de Commissie Bezwaarschriften en Beroepschriften: over het bezwaar d.d. 1 december 2009 dat de heer mr. O.H. Minjon van Klaver van de Hooft Posch Advocaten, namens de heer M.J. Strooper, heeft gemaakt tegen het besluit d.d. 24 november 2009, waarbij B&W afwijzend heeft beslist op het verzoek d.d. 16 oktober 2009 om op grond van artikel 125 van de Gemeentewet in verband met afdeling 5.3 van de Algemene wet bestuursrecht handhavend op te treden tegen iedere openstelling van Deen supermarkt in Tuitjenhorn op zondag in strijd met artikel 2 lid 1 aanhef en onderdeel a. van de Winkeltijdenwet. Voorgesteld wordt dat de raadscommissie aan de raad adviseert om een keuze te maken uit de opties 1 t/m 4.

-Jaarverslag ISD Kop van Noord-Holland 2009 en begroting ISD Kop van Noord-Holland 2011.

-Ingekomen stukken gericht aan de raad ter advisering via de raadscommissie:Stukken ter afdoening in handen te stellen van burgemeester en wethouders:a. E-mail van H. Lahuis over uitwerking werkgroep Kalden b. Brief van rekenkamercommissie Harenkarspel over quickscan grondexploitatie.c. Brief van directeur/secretaris Regionaal Historisch Centrum Alkmaar/Regionaal Archief over ontwerpprogrammabegroting RHCA 2011 en conceptprogramma verantwoording RHCA 2009. d. Brief van gemeenteraad van Heerhugowaard over rapport Rekenkamercommissie Heerhugowaard Verkramping verhelpen. Stukken voor kennisgeving aan te nemen: e. E-mail met brief gemeenteraad Winterswijk aan Tweede Kamer over subsidiering politieke partijen.f. Brief van raadsgriffier gemeente Rotterdam over rapport KIES raad. g. Brief van Voor Werkende Moeders.

-Mededelingen en stukken ter inzage in het kader van de actieve informatieplicht van het college: Stukken ter kennisname: a. Verslag van de Nationale ombudsman over 2009.b. Eindrapportage van een archeologisch onderzoek van plangebied kasteel Nuwendoorn door RAAP Archeologisch Adviesbureau.c. VNG-reactie rapporten heroverwegingsrapporten.d. Jaarverslag 2009 politie Noord-Holland Noord.e. Kasgeldlening.f. Verlenging kasgeldlening .g. Voorstel over de interimcontrole 2009.h. Voorstel over de maartcirculaire 2010.i. Memo van de ISD Kop van Noord-Holland van 29 maart 2010 over korte evaluatie schuldhulpverlening 2009 en vooruitblik 2010. J. Gemeentelijk verslag Wet Kinderopvang 2009.

-Rondvraag en sluiting.



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600