Centraal Beheer koppelt als eerste HRM portal aan LinkedIn

25/05/2010 08:07

Centraal Beheer

Verzekeraar Centraal Beheer Achmea heeft als eerste onderneming een externe portal gekoppeld aan de zakelijke profielen van het virtueel sociaal netwerk LinkedIn. Het gaat om een koppeling met de portal 'Wegwijs in HRM' die is ontwikkeld met Beemway Connect, een service om sociale netwerken te koppelen met externe sites. Op dit moment zijn er ruim 30 LinkedIn groepen met enkele tienduizenden profielen actief op het onderwerp Human Resources.

Wegwijs in HRM

De HRM portal is bedoeld om dagelijkse en specifieke vragen over veranderende arbeidsvoorwaarden sneller en efficiënter te beantwoorden. Het sociaal netwerk biedt een mix van informatie, kennisdeling en discussie. Het netwerk is te bereiken via http://www.centraalbeheer.nl/hrm en geldt als aanvulling op de pocket Wegwijs in Arbeidsvoorwaarden. De koppeling past binnen de doelstellingen van LinkedIn om geregistreerde gebruikers te laten profiteren van elkaars (zakelijke)netwerk.

Online netwerken

Verzekeraar Centraal Beheer Achmea zegt via LinkedIn ruim driekwart van de online netwerken te kunnen bereiken. 'De kwaliteit van online netwerken staat of valt met een crossmediale aanpak waarbij gemak voor de gebruiker centraal staat', aldus Karin Hille, directeur Marketing en Sales. 'Het gaat op een portal om de kwaliteit van het advies en niet om de hoeveelheid gegevens die je moet invoeren alvorens je krijgt waarvoor je komt.', aldus Hille.

Voordelen zakelijke koppeling:


-Directe koppeling gegevens LinkedIn-profiel


-Geen onderhoud aan meerdere profielen


-Met één klik is het LinkedIn-profiel gekoppeld


-Zelf bepalen welke LinkedIn-gegevens worden gekoppeld.





http://newsclipper.nl/news/id/576