Ingezonden persbericht


Bedrijfsovername op Texel

Texelse Wol Onderneming overgenomen door TexelWool

Oudeschild (Texel) - TexelWool, producent van een nieuwe generatie lichte en luchtige wollen dekbedden, heeft de buurman, de Texelse Wol Onderneming, in zijn geheel overgenomen. Onder de naam TexelWool Slaapcomfort BV worden vanaf mei 2010 de merken TexelWool, Texeler en Irisette op één locatie geproduceerd en verkocht. Door de overname zal meer dan 75% van de wollen dekbeddenproductie in Nederland uit de Texelse fabriek van de nieuwe onderneming komen.

Dealernetwerk
De directie van TexelWool Slaapcomfort BV wordt gevormd door Willem Oosterhaven (47) en Martijn de Veij (40), die tevens eigenaren zijn van het in 2009 opgerichte bedrijf. Volgens de directeuren zal de synergie in productie, verkoop, marketing en logistiek veel voordelen opleveren. Oosterhaven: "Wij gaan het serviceniveau aan Texelerdealers en klanten in ere herstellen en blijven innovatieve en kwalitatief hoogstaande slaapcomfortproducten en marketingconcepten ontwikkelen. TexelWool blijft het merk voor de top van de markt". Het nieuwe TexelWool Slaapcomfort levert haar producten aan ruim duizend dealers in Nederland en België. Er zijn tevens plannen om de export van dekbedden naar Duitsland, Engeland en Scandinavië verder uit te breiden.

Werkgelegenheid
De nieuwe organisatie biedt werkgelegenheid aan dertig mensen, hoofdzakelijk op het Waddeneiland. Men mikt op een minimale omzet van zes miljoen euro per jaar. De producten van de Texelse wolfabriek zijn voorzien van het Woolmark label, het ambachtelijk streekkeurmerk 'Echt Texels Product' alsmede het 'Waddengoud' label.

De directeur-eigenaren Martijn de Veij (links) en Willem Oosterhaven (rechts)