Europa's grootste Carrièrebeurs voor de Games Industrie op 3-4Juni


UTRECHT, 20100525 -- Het Festival of Games, is wederom het toneel van een games Carrière beurs. Met meer dan 450 inschrijvingen is het de grootste Carrièrebeurs voor de Games Industrie van Europa. Ook dit jaar zal de Jaarbeurs in Utrecht weer vollopen met studenten, starters en professionals uit de games industrie op de Career Fair van het Festival of Games.

Op de beursvloer hebben zowel MBOs, Hogescholen en bedrijven een stand omdat ze op zoek zijn naar nieuw personeel of (door-) studeerders. Tegelijkertijd wordt er ook de Level-Up job market georganiseerd. Als project van het subsidieprogramma Pieken in de Delta van het Ministerie van Economische Zaken heeft de Taskforce Innovatie Regio Utrecht als penvoerder opdracht gegeven om de werkgelegenheid te stimuleren.

Hierdoor zijn er nog eens 15 tot 30 bedrijven die aan verschillende tafels korte sollicitatiegesprekken zullen houden met potentiele kandidaten. De bedrijven die zich hiervoor in hebben geschreven hebben tenminste één reguliere vacature en één stageplaats in te vullen.

Bezoekers van de Career Fair zullen ook op een speciale sessie worden getrakteerd: Drie totaal verschillende bedrijven hebben de handen ineengeslagen om een speciale sessie voor hen te verzorgen. Met de titel "CEO or Junior: Your own games company or applying for a job?" zullen ze de verschillende mogelijkheden in de games industrie belichten.

David Uijl van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland zal het spits afbijten met het belichten van manieren om van je talent te profiteren. Daarbij zullen ook enkele adviezen voor het opstarten van een eigen bedrijf naar voren komen. Dutch Game Garden's Jan-Pieter van Seventer zal deze raad toespitsen op de Games Industrie: "Omdat vele start-ups vergeten dat ze ook een commerciële man nodig hebben, zal ik mijn kijk geven op een optimale team samenstelling voor een toekomstig game bedrijf".

Het tweede gedeelte zal worden afgetrapt door Rikke Wivel, Marketing Director Benelux van Monsterboard, zij zal tips&trics geven over personal branding en hoe een goede CV op te stellen. "Na deze sessie weet ik zeker dat alle deelnemers een voorsprong hebben op hun concurrenten in het vinden van de perfecte baan in de games industrie", aldus Wivel.

Naast deze sessie zijn er nog meer gratis sessies te bezoeken op het Festival of Games. Voor een compleet overzicht hiervan kun je kijken op www.festivalofgames.nl

Een inschrijving voor een bezoek aan de Carrière beurs is mogelijk via www.festivalofgames.nl tot vrijdag 28 mei. Daarna zijn er aan de deur nog toegangskaarten verkrijgbaar voor 15 euro.

INFO OVER FESTIVAL OF GAMES
Het Festival of Games bestaat uit een mix van diverse games-gerelateerde events en richt zich op ontwikkelaars, uitgevers en investeerders in de gamesindustrie. Naast het congres is er een internationaal matchmaking evenement, een expo, een carrière beurs en een projectenmarkt waar aanstormend talent zijn kunsten vertoont.

Voor het programma van het congres wordt dit jaar samengewerkt met Control, het vakblad voor de games industrie.

Het Festival of Games vindt plaats op 3 en 4 juni in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het Festival of Games wordt georganiseerd door de Stichting NLGD en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, de Provincie Utrecht en de Gemeente Utrecht.

Meer op www.festivalofgames.org

Ingezonden persbericht