Simons nieuwe topman NH Hoteles Benelux, UK, Frankrijk & Afrika


HILVERSUM, 20100525 -- Jan Hein Simons is per direct benoemd tot de nieuwe topman van NH Hoteles (www.nh-hotels.nl) in de Business Unit Benelux, UK, Frankrijk & Afrika. Hij volgt hiermee Arco Buijs op die naar het Duitse Steigenberger vertrekt. Simons krijgt hiermee de leiding over 55 hotels binnen 6 landen.

De Nederlander Jan Hein Simons (51 jaar) heeft gedurende zijn 18 jaar bij NH Hoteles, achtereenvolgens in Nederland, Tunesië, Spanje en Duitsland gewerkt. Zijn laatste functie als Managing Director van de Business Unit Duitsland en Polen vervulde hij vanaf 2006. Tevens vervulde hij eerder een belangrijke rol in de succesvolle integratie van NH Hoteles in de Benelux & Duitsland, waarbij diverse hotels in Brussel (www.nh-hotels.nl/nh/nl/hotels/belgie/brussel.html) en hotels in Berlijn (www.nh-hotels.nl/nh/nl/hotels/duitsland/berlijn.html) betrokken zijn geweest.

Carrière Simons
Na zijn opleiding aan de Hotelschool Maastricht en een Master's studie aan de FIU in Miami (VS) begon Simons in 1983 zijn carrière bij Stouffer Hotels in de VS. Eind 1988 startte hij in Nederland bij Radisson SAS om vervolgens in 1992 bij Golden Tulip leiding te gaan in Golden Tulip Jan Tabak (`93-'98) en Golden Tulip Carthage Tunesië ('98-'00). Van 2001 tot 2003 is Simons vanuit Madrid verantwoordelijk geweest voor de integratie van - door NH Hoteles - nieuw aangekochte hotels (60+ hotels in de Benelux en 65 hotels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). In 2003 vestigde Simons zich vervolgens in Duitsland om operationeel leiding te gaan geven aan de Business Unit Duitsland en Polen.

* Jan Hein Simons is per direct benoemd tot Managing Director Benelux, UK, Frankrijk & Afrika.
* Hij volgt Arco Buijs op die NH - na 9 jaar - verlaat en CEO van Steigenberger Hotels wordt.
* Simons gaat leiding geven aan de huidige directie die qua samenstelling kleine wijzigingen kent.

Wijzigingen in samenstelling directie
NH Hoteles kondigt tevens een verandering aan in samenstelling en verantwoordelijkheden van de huidige directie. Per direct is de indeling als volgt:

Jan Hein Simons - Managing Director Benelux, UK Frankrijk en Afrika

Diana van Roest - Director of Marketing, Communications & E-commerce [ongewijzigd]

Peter van Putten - Director of Human Resources
Hoteldirecteur Peter van Putten verruilt zijn 3 hotels in Amsterdam voor Hilversum en neemt plaats in de directie als Director of Human Resources. Hij volgt hiermee René Buitelaar op.

René Buitelaar - Director of Operations NL & BE
Maakt de switch terug naar Operations en volgt als Director of Operations Maarten Markus op die voor NH Hoteles naar Duitsland vertrekt om daar Business Unit Director te worden van Duitsland & Polen.

Paul Spee - Director of Finance [ongewijzigd]

Over NH Hoteles
NH Hoteles (www.nh-hotels.nl) is de derde zakelijke hotelketen in Europa. NH Hoteles heeft 398 hotels met 60,691 hotelkamers in 24 landen in Europa, Latijns-) Amerika en Afrika. NH Hoteles werkt momenteel aan 43 hotelprojecten die samen meer dan 7.000 nieuwe hotelkamers zullen toevoegen.

NH Hoteles staat bekend om haar service en hotelfaciliteiten, ontworpen met aandacht voor decor en comfort. NH hotels bieden de meest geavanceerde technologie, ontwikkeld om de communicatie van de gast zowel zakelijk als privé zo goed mogelijk te faciliteren.

Restaurants vormen een andere prioriteit bij NH Hoteles, ze bieden de gast uitstekende kwaliteit. De bekende restaurateur en chef-kok Ferran Adrià and Paco Roncero, `schepper' van El Bulli restaurant is een samenwerkingsverband met NH aangegaan. Samen worden nieuwe concepten ontwikkeld en geïntroduceerd, zoals `nhube', `Fast Good' en `Estado Puro', vernieuwende ruimtes in de hotelsector die een combinatie van eten, vrije tijd en innovatie bieden voor de gast.

NH Hoteles is een maatschappelijk verantwoord bedrijf in de gastvrijheid industrie. De hotelketen biedt diensten aan die inspelen op de huidige en toekomstige wensen van zowel de interne als de externe betrokkenen (personeel, klanten, aandeelhouders, leveranciers, milieu, etc.) in de landen waar wij actief zijn en voor toekomstige generaties met maximale aandacht voor details en efficiënte en duurzame oplossingen. NH Hoteles is beursgenoteerd in Madrid.

NH Hoteles