Ingezonden persbericht


Prins van Oranje en Eurocommissaris Kroes bij wereldwijd IT congres Amsterdam

Amsterdam, 13 april 2010 - De hosts van het World Congress on Information Technology (WCIT 2010) in Amsterdam verwachten grote internationale belangstelling van 25 tot 27 mei. Inmiddels kunnen de congresgangers rekenen op ruim tweehonderd internationale topsprekers uit de overheid, het zakenleven en universitaire kringen. Per vandaag worden hier twee prominenten van Nederlandse bodem aan toegevoegd: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Eurocommissaris Neelie Kroes die de Europese ICT portefeuille beheert. WCIT is een van de meest invloedrijke wereldwijde conferenties met betrekking tot IT.

De nieuwe Eurocommissaris Digital Agenda, Neelie Kroes, zal spreken op 25 mei, de eerste dag van het congres over de rol van ICT toepassingen in de Europese informatie- en kennismaatschappij. De Prins is in hoge mate geïnteresseerd in de themagebieden www.wcit2010.com/tracks van het congres. Op 26 mei, dag twee van het congres, zal de Prins onder andere de opening verzorgen.

Andere hoofdsprekers
Andere hoofdsprekers die tijdens het congres zullen spreken zijn: Paul Otellini, CEO van Intel, Virginia Rometty (Senior Vice President van IBM), Maria van der Hoeven (de Nederlandse Minister van Economische Zaken), Elvira Nabiullina (de Russische Minister van Economische Ontwikkeling en Handel), Lynn Blodgett (CEO ACS, Xerox), Pierre Hessler (Member of the Board of Directors, Capgemini), Henk Broeders (Voorzitter ICT~Office), Stephen Elop ( President Microsoft Business Division) en Fransisco Ros Peran (Minister van Telecommunicatie en Informatie Spanje en vertegenwoordiger van het van het Spaanse voorzitterschap van de EU).

IT Wereldcongres
WCIT 2010 gaat het niet over de ICT technologie zelf maar over de toepassing ervan. Op het congres wordt gesproken over de ICT uitdagingen in tien verschillende themagebieden waaronder Energie, Veiligheid en Mobiliteit. Tijdens dit congres komen 2.500 'captains of industry', ministers en academici uit meer dan tachtig landen bijeen om ideeën uit te wisselen over hoe innovatieve IT oplossingen antwoord kunnen bieden voor wereldproblemen op economisch en sociaal gebied. Eén van de uitkomsten van deze samenwerking is de 'Declaration of Amsterdam. Deze 'Declaration' zal het fundament voor WCIT 2012 in Canada zijn. De Nederlandse overheid levert een bijdrage aan het congres door Nederland als vestigingsplaats voor IT-bedrijven te promoten. Nederland wordt in toenemende mate de IT-toegangspoort van Europa dit zorgt voor hoogwaardige werkgelegenheid en nieuwe bedrijvigheid.

Over het World Congress on Information Technology
Het World Congress on Information Technology (WCIT) wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke wereldwijde conferenties met betrekking tot IT. WCIT is het vlaggenschip van de World Information Technology and Services Alliance (WITSA), een consortium van IT brancheorganisaties uit de hele wereld, waarvan de leden ruim 90% van de wereldwijde IT-markt vertegenwoordigen. De 17e editie zal van 25 tot en met 27 mei 2010 plaatsvinden in de RAI in Amsterdam. Het congres is een officieel evenement van het Spaanse voorzitterschap van de EU. Het wordt ondersteund door de Europese Commissie en gastheer is de Nederlandse IT brancheorganisatie ICT~Office, naast het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Amsterdam. De belangrijke zakelijke partners zijn: Capgemini, Intel, KPN, IBM, Microsoft, UPC en Xerox en KPMG.



Ingezonden persbericht