Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Biologische bestrijding eikenprocessierups herhaald
---

Biologische bestrijding eikenprocessierups herhaald

18 mei 2010

Dinsdag 25 mei vanaf 04.30 uur start firma Eijkelboom in opdracht van stadsdeel Zuidoost een herhalingsbehandeling tegen de eikenprocessierups bij eiken rondom de Paasheuvelweg, Muntbergweg, Nieuwersluishof en Nieuwlandhof. De eerste behandeling met het biologisch bestrijdingsmiddel vond plaats op 10 mei. Zoals op bijgaande foto van 18 mei te zien is, is de rups nog op sommige plekken aanwezig en is een tweede behandeling noodzakelijk.

Met een soort bladblazer wordt het biologisch bestrijdingsmiddel op de eiken gespoten. Jonge rupsen eten de bladeren met het bestrijdingsmiddel en sterven na enkele dagen. Doordat de rups jong sterft, heeft hij nog geen brandharen kunnen vormen die gezondheidsklachten veroorzaken. Zo wordt de overlast beperkt.

Het biologische bestrijdingsmiddel dat fijn verneveld wordt, is niet schadelijk voor mens, materieel (zoals auto's) en milieu. Ook levert het geen gevaar op voor andere insecten of vogels en andere dieren die de rupsen eten.

Meer informatie?
Voor vragen kunt u contact opnemen met de GGD, telefoon 5555 600 of met het meldpunt Openbare Ruimte, telefoon 2525 222. Ook op de website zuidoost.amsterdam.nl vindt u deze informatie.

---