Gemeente Utrecht

Ministers Van Middelkoop en Rouvoet bezoeken Kanaleneiland

Demissionaire ministers Eimert Van Middelkoop (Wonen, Wijken en Integratie) en André Rouvoet (Jeugd en Gezin) geven tijdens een werkbezoek van 25 mei aanstaande aan de Utrechtse krachtwijk Kanaleneiland het startsein voor de aanleg van een Cruijff Court op het Marco Poloplantsoen. Daarmee krijgt de wijk haar tweede Cruijff Court in het kader van het wijkactieprogramma. De symbolische aftrap wordt rond 16:20 uur verricht in het bijzijn van wijkwethouder Zuidwest Victor Everhardt.

Tijdens het bezoek schenken de twee bewindslieden aandacht aan de thema's sport, bewegen, werk, wonen en vernieuwing van openbare ruimte. Daarom bezoeken zij behalve het Marco Poloplantsoen ook de organisatie Ladyfit waar vrouwen van verschillende culturen sporten. Verder staan onder andere de Brede School Hart van Noord, het project 'Talent voor Zorg' en de vernieuwingen in het centrum van Kanaleneiland op het programma.

Het wijkbezoek start met een besloten bestuurlijk overleg waarin wethouder Harrie Bosch (Krachtwijken) een toelichting geeft op de krachtwijkenaanpak in Utrecht.