Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

25 mei 2010
MINISTER EURLINGS STELT `ECO-COMBI' COCA-COLA OFFICIEEL IN GEBRUIK

Vervoer met lange vrachtwagens biedt 20 procent besparing op CO2-uitstoot

Dongen, Nederland ­ Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft vandaag in aanwezigheid van John Brock, de CEO van Coca-Cola Enterprises, de eerste `eco-combi' van Coca-Cola officieel in gebruik gesteld. Het in gebruik nemen van de eco-combi, ook wel Lange Zware Vrachtwagen (LZV) genoemd, is één van de initiatieven van Coca-Cola om de komende jaren haar CO2-uitstoot naar beneden te brengen. De lange vrachtwagen biedt Coca-Cola de mogelijkheid om meer pallets per rit te vervoeren.

Minster Eurlings is verheugd dat Coca-Cola nu ook LZVs inzet voor het vervoer. "Dit initiatief bevestigt dat Coca-Cola de zojuist ontvangen `Lean and Green Award'* terecht heeft gekregen. Doordat Coca-Cola LZVs inzet wordt de omgeving gespaard en kan het transport duurzamer en goedkoper. Ik spreek de hoop uit dat vervoer per LZVs in de hele Europese Unie zal worden toegelaten en dat meer bedrijven het voorbeeld van Coca-Cola volgen en gebruik maken van deze duurzame vorm van wegtransport", aldus minister Eurlings.

Reductie CO2-uitstoot
Coca-Cola wil groeien als bedrijf maar tegelijkertijd haar CO2-uitstoot verkleinen. Daartoe neemt het tal van initiatieven, variërend van lichtere verpakkingen tot het reduceren van water- en energiegebruik. Met de ingebruikname van eco-combi's zet Coca-Cola een vervolgstap in duurzame groei. Een normale vrachtwagen rijdt met 26 pallets, een eco-combi gaat met 38 pallets rijden, dit is bijna de helft meer. De ingebruikname van de LZV levert 20 procent reductie van CO2-uitstoot per vervoerde pallet op. Coca-Cola heeft de ambitie om op lange termijn 30% van haar volume te vervoeren met LZVs.


* `Lean and Green Awards' is een initiatief van Connekt en het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Lean & Green stimuleert bedrijven om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door die maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren.




Ingezonden persbericht