Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Wat doet provincie met bezwaren minister?

PvdA Noord-Holland stelt vragen over Landal Greenparks Spaarndam

Wat is de reactie van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op de bezwaren van de minister van VROM tegen de plannen voor een bungalowpark van Landal Greenparks bij Fort Benoorden Spaarndam? Dat willen de PvdA-statenleden Greet Blokker en Ed Wagemaker weten naar aanleiding van de beantwoording van vragen van de Tweede-Kamerleden Patricia Linhard en Roos Vermeij (beiden PvdA). De statenleden hebben daarom schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur.

De minister constateert in antwoord op de kamervragen dat het plan, zoals het er nu ligt, "onvoldoende verenigbaar is met de vastgestelde beschermings- en ontwikkelingsdoelen die het rijk voor dit gebied heeft". Het schootsveld van de Stelling van Amsterdam wordt volgens de minister te veel aangetast door de plannen. Statenlid Greet Blokker: "Provinciebreed wordt grote waarde gehecht aan de Stelling van Amsterdam. Onze taak als provincie is om zorg te dragen voor het behoud van het werelderfgoed en de natuur geen schade te berokkenen".

Gedeputeerde Meerhof heeft inmiddels in de pers laten weten de plannen zó te willen aanpassen dat aan de bezwaren van Den Haag tegemoet wordt gekomen. Dus wil de PvdA weten op welke manier Gedeputeerde Staten de plannen denkt aan te passen, zodat ze wel binnen de landelijke doelstellingen vallen.


*** EINDE PERSBERICHT ***



Provincie Noord-Holland