Ingezonden persbericht


AWV Eigen Haard tekent convenant met FSC Nederland

IJmuiden, 25 mei 2010 - Woningstichting AWV Eigen Haard kiest voor verantwoord hout en papier met het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC). Daartoe hebben de woningstichting en FSC Nederland vandaag het FSC-Convenant ondertekend. AWV Eigen Haard is de 46e woningcorporatie met een FSC-convenant die zich op deze manier inzet voor bescherming van bossen wereldwijd.

In het convenant staat beschreven dat AWV Eigen Haard zich voorneemt om in al haar projecten FSC-hout toe te passen. In de komende 5 jaar betreft dit voor nieuwbouw 300 woningen en voor renovatie 200 woningen. Zoveel mogelijk en in principe alle werken moeten door FSC-gecertificeerde aannemers worden uitgevoerd. Daarnaast streeft de woningstichting ernaar om in 2011 volledig te zijn overgeschakeld op FSC-papier en voor drukwerk alleen nog maar gebruik te maken van FSC-gecertificeerde drukkers.

"Bij AWV Eigen Haard voelen wij ons mede verantwoordelijk voor een duurzame kwaliteit en lange levensduur van onze woningen, door duurzaam te bouwen en bij onderhoud duurzame materialen en technieken toe te passen. Met het gebruik van FSC-hout en FSC-papier draagt AWV Eigen Haard bij aan het tot stilstand brengen van grootschalige ontbossing", vertelt Peter van Ling directeur AWV Eigen Haard.

"Bescherming van bossen kan op vele manieren en AWV Eigen Haard doet dit door voor FSC te kiezen. Zo weten ze zeker dat al het hout en papier dat wordt gebruikt afkomstig is uit bossen waar rekening wordt gehouden met zowel mens als natuur. De keuze voor FSC is dan ook een keuze waar ze trots op mogen zijn", aldus Bart van der Linden, directeur FSC Nederland.