Gemeente Apeldoorn

25-05-2010

Gemeente gaat onkruid te lijf

De gemeente Apeldoorn is gestart met het bestrijden van onkruid langs wegen en op fiets- en voetpaden. Twee weken na de bestrijding is het resultaat te zien. De voortgang van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Voor het bestrijden van het onkruid hanteert de gemeente de duurzaam-onkruid-beheermethode. Dit betekent dat de gemeente alleen spuit waar daadwerkelijk onkruid groeit. Hiermee wordt voorkomen dat het chemische bestrijdingsmiddel in aanraking komt met het oppervlaktewater.

De gemeente kan deze bestrijdingsmethode alleen toepassen bij droog weer. Voorwaarde is dat het minimaal acht uur lang droog moet zijn. Bij regen is de kans groot dat het bestrijdingsmiddel alsnog afspoelt naar het oppervlaktewater. Dit is nadelig voor planten en dieren.

In woonhofjes, bij situaties waar sprake is van een lichte begroeiing en op voetpaden die grenzen aan woningen en andere particuliere percelen komt de gemeente niet. Om deze straten alsnog onkruidvrij te houden doet de gemeente een beroep op bewoners om zelf onkruid tussen de tegels op het trottoir voor de deur te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een krabbertje of met behulp van heet water.

Einde persbericht.




Gemeente Apeldoorn