Gemeente Capelle a/d IJssel

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op vrijdag 21 en dinsdag 25 mei zijn de volgende besluiten genomen:

25-05-2010
Nieuwbouw De Vijverhof kan van start
Het nieuwbouwproject De Vijverhof kan van start gaan. Dit zorg- en woningbouwproject wordt gerealiseerd door de Hervormde Stichting Bejaardenzorg Capelle aan den IJssel. Het Capelse college ondertekende hiervoor de exploitatie-/realisatieovereenkomst.

Met de overeenkomst kan de bouw van start gaan. Dit heeft in de huidige economische situatie het voordeel dat de werkgelegenheid in de bouwsector wordt vergroot. Het nieuwbouwproject De Vijverhof worden in twee fasen gerealiseerd. Eerst komt er een zorghuis met 100 units, 129 woningen en 170 parkeerplaatsen. Daarna worden mogelijke ontwikkelingen gerealiseerd voor het toekomstige stadscentrum door de gemeente.

21-05-2010
College maakt bezwaar tegen provinciale structuurvisie Het Capelse college maakt bezwaar tegen de nieuwe provinciale structuurvisie. De nieuwe structuurvisie kan negatieve gevolgen hebben voor de herontwikkeling van sportpark Couwenhoek.

In de structuurvisie wil de provincie strikt gaan toezien op het behoud van het groen binnen gemeenten dat groter of gelijk is aan 5 hectare. Onder dit groen vallen ook sportvelden, volkstuinen en begraafplaatsen. Als de nieuwe structuurvisie wordt vastgesteld zoals deze nu is, dan mag dit groen in de toekomst alleen aangepast worden met toestemming van de provincie.

Hierdoor kan de geplande herstructurering van Couwenhoek lastiger worden. Het college dringt er daarom bij de provincie op aan de structuurvisie op dit punt aan te passen zodat de herontwikkeling van het sportpark Couwenhoek niet belemmerd wordt.

25-05-2010
Muziekeducatie Capelle geëvalueerd
In het tweede kwartaal 2010 is de muziekeducatie in Capelle geëvalueerd. Hieruit blijkt dat er een breed aanbod op verschillende locaties in de gemeente is gerealiseerd.

Sinds juli 2009 wordt muziekeducatie in Capelle georganiseerd door SKVR Muziekschool Capelle (SMC), Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht (EMM), de koren en Delta Sound Factory (DSF). Alle partijen die aan de Capelse Muziekschool (CMS) waren verbonden, hebben inmiddels hun eigen weg gevonden. De verwachting is dat muziekeducatie eind 2010 op het peil is teruggebracht op het niveau waarop de Capelse Muziekschool deze noodgedwongen heeft moeten achterlaten.

Alle activiteiten van de muziekaanbieders zijn binnen het toegekende budget 2009 (ad ¤ 529.000,-) uitgevoerd.