Ingezonden persbericht


Persbericht Amsterdam, 25 mei 2010

Kinderen volop aan het knikkeren met bonkies!

Drie weken geleden ging de bonkie spaaractie van start. Inmiddels zijn er bijna 8 miljoen bonkies aan klanten weggegeven. Luv, Plof, Fox en Wybo zijn grote favorieten maar over het algemeen wordt er doorgespaard totdat de verzameling compleet is. Ook weten consumenten online de bonkies steeds beter te vinden. De hyvessite heeft meer dan 12.000 leden, er zijn meer dan 15.000 bonkiebanen gebouwd en dit aantal breidt iedere dag uit. Op hyves, twitter, marktplaats en andere fora worden oproepen gedaan om bonkies te ruilen en worden ervaringen uitgewisseld. Een groot aantal winkels organiseert binnenkort ruilmidagen en er zijn plannen om een grote bonkie battle te houden in het weekend van 19 en 20 juni aanstaande in pretpark de Waarbeek in Hengelo.

Al met al kan zeker gezegd worden dat de bonkie spaaractie leeft onder kinderen rond 6 tot 10 jaar. Er zijn al enkele winkels waar de voorraad bonkies tot een minimum is gedaald. Ook de merchandising is populair. De t-shirts zijn bijna uitverkocht en ook de verzameldozen, knikkerzakken en hindernis knikkerbanen zijn in trek bij de jeugd. Sinds vorige week is de merchandising verder uitgebreid met de bonkie spaarpotten. Van de skinnies zijn er inmiddels zo'n half miljoen uitgegeven. De skinnie is een lijfje waar precies een bonkie in past om er een stoer poppetje van te maken. Deze skinnie kan ook als sleutelhanger gebruikt worden om je favoriete bonkie overal mee naartoe te nemen. Bij inlevering van een spaarkaart met drie bonkiezegels in een HEMA vestiging, ontvang je een van de vijf type skinnies naar keuze. In veel winkels staat een tafel waar de kinderen ter plaatse de zegels op de kaarten plakken om daarna direct de skinnie van hun keuze in ontvangst te kunnen nemen.

Verreweg favoriet zijn de roze en blauwe skinnie. Via Twitter worden dagelijks zo'n 40 tweets gepost over de bonkie actie. Er staan honderden oproepen op marktplaats om bonkies te ruilen. En er zijn al heel wat meldingen dat kinderen de serie van de 15 characters compleet hebben.

Bonkies sparen: hoe werkt het?

Bij besteding van iedere 5 euro ontvangt de klant een van de vijftien verschillende Bonkies. Op de verpakking van de Bonkie staat een Bonkiespaarzegel die op de spaarkaart geplakt kan worden. Bij drie Bonkiezegels is de spaarkaart vol en ontvangt de klant een sleutelhanger, de skinnie, naar keuze. Er zijn vijf verschillende kleuren skinnies. Het spaarprogramma loopt tot en met zondag 13 juni. Volle spaarkaarten kunnen tot en met 27 juni ingeleverd worden.

Betrokkenen bij de bonkie spaaractie

Naast Doom en Dickson, zijn ook Jump, CCCP en Guilty People betrokken bij de spaaractie en realisatie van de verschillende uitingen zowel online als offline. De productie bonkies en skinnies was in handen van Edison International BV en Hugo Munneke Smeets & Peter Fennis.

over HEMA

HEMA is opgericht in 1926 te Amsterdam en maakt deel uit van Lion Capital. HEMA heeft meer dan 500 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Alle artikelen zijn van het eigen HEMA merkt met altijd het juiste product tegen de juiste prijs en een eigentijdse vormgeving. En voor alle artikelen geldt een "niet tevreden, geld terug" garantie.

Noot aan de redactie:

voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

HEMA BV

Afdeling Corporate Communicatie/ Judy op het Veld Frankemaheerd 2

1102 AN Amsterdam

T. 020 311 4245

M. 06 11385145

@ judy.op.het.veld@hema.nl