GoogleTV versterkt de IPTV-markt en CEO van Genos, Rob Shambro, analyseert AlternativeTV 25/05/2010 22:24

PR Newswire

LAS VEGAS, HONGKONG en AMSTERDAM, May 25, 2010 /PRNewswire/ --
- Vijf soorten IPTV: embedded tv, media-extender, standalone, uitgang computermonitor op de tv en hybride


- Aanbieders internet-tv: GoogleTV, Roku, AppleTV, Vudu, Tivo, XBOX360, Boxee, Linksys DMA, Niveus EDGE, HP MediaSmart, Samsung MediaLive, D-Link DSM en GenosTV


- 'Apple heeft de muziekmarkt gewonnen door muziek te brengen op de plek waar die hoort: op de heupen. GenosTV zal de markt voor IP-/traditionele video winnen door die te brengen op de plek waar het hoort: OP DE TV,' verklaarde Rob Shambro op Digital Hollywood, 5 mei 2010

Na het afhandelen van talloze gesprekken met betrekking tot de aankondiging van GoogleTV gisteren, besloot Rob Shambro, CEO van GenosTV, vandaag de markt voor "AlternativeTV" te analyseren. Genos, 's werelds eerste breedbandnetwerk voor kabel-tv, besloot de spelers en hun aanbod te analyseren vanwege verscheidene misverstanden op dit gebied.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20100521/AQ08961LOGO)

Laten we eerst IPTV, Internet Protocol Television, definiëren. Dat bestaat uit drie hoofdgroepen: Live TV, timeshift-programmering en video-on-demand. In wezen is dat het afspelen van media van internet op een traditionele televisie. De meeste video's beginnen op dezelfde manier. Door de manier van coderen of inkapselen wordt het anders. De regels, reguleringen en intenties van de rechthebbende van de content zorgt hier voor het belangrijkste verschil. De meeste IP-media bestaan in de vorm van video-on-demand en op internet gegenereerde content, zoals te zien is op YouTube. De meeste spelers richten zich erop deze media op de tv af te kunnen spelen. IP-media is geweldig, omdat het kenmerk ervan is dat het kan worden afgespeeld wanneer en hoe u dat wilt. Er zijn meer video's beschikbaar in IP-vorm.

Video van internet halen om af te spelen op de tv bestaat in vele vormen. Als eerste kan men een computer pakken, die dicht bij de tv zetten en de uitgangen van video en audio verbinden met de ingangen van de tv. Vaak is dit geen gemakkelijk proces, omdat elke tv en elke computer verschillende ingangen en uitgangen heeft. Als tweede bestaat het concept van de extender, wat deze kwestie aanpakt. Een extender voor Windows Media Center is beschikbaar op de Media Center Edition, Vista en Windows 7. Zo wordt een computer in staat gesteld verbinding te maken met een netwerk en een geautoriseerd apparaat als de XBOX360, Linksys DMA, Samsung Media Live en de HP MediaSmart. Bij dit proces moet de eindgebruiker nog steeds de selectie maken op het niveau van de computer.

Nu de aanbieders voor hybride, standalone- en embedded oplossingen. Het platform van GoogleTV zal beschikbaar gemaakt worden via verscheidene aanbieders van tv-diensten en fabrikanten van hardware -- als afzonderlijke box of geïntegreerd in tv's en andere boxen van aanbieders. De service lijkt twee kenmerken te hebben -- het indexeren van uw opgeslagen media en het aanbieden van zoekmogelijkheden in de kanalen van uw kabelleverancier waar u op geabonneerd bent, YouTube en andere webcontent. Dit is een browser voor uw tv. Een snelle zoektocht vandaag op Google naar GoogleTV toont zeer gemengde emoties op de service die neigen naar "niet erg onder de indruk".

AppleTV is een op zichzelf staande dienst van internet naar tv -iTunes weegt hier zwaar en er worden vele IP-films on demand en een aardige selectie afleveringen van televisie, die op internet gecodeerd zijn, te koop aangeboden. Zo kunt u de aflevering van House van vorige week kopen voor US$2,99. De toespraken van TED zijn echter geweldig.

De Roku-box wordt aangestuurd door Netflix. Netflix en Roku werken als een extender. U voert het boxnummer van uw Roku in op de website van Roku voor autorisatie en u kiest dan de films van de site van Netflix die op internet gebaseerd zijn. Vervolgens wordt de Roku-box op de hoogte gesteld en kunt u de films van Netflix die u gekozen hebt op uw tv bekijken. Zij hebben Pandora, wat op de tv wordt afgespeeld. Dat is leuk, omdat het zo gemakkelijker wordt om uw muziek te verbinden met uw entertainmentcenter. Verlies de afstandsbediening niet!

Als de box een browser heeft, is het waarschijnlijk GEEN extender. Als u uw computer moet gebruiken om op wat voor manier ook te zoeken of te kiezen en die beslissing wordt naar een andere box verstuurd, zoals de Linksys of de HP, dan is het een extender.

Op dit moment heeft GenosTV twee diensten die zeer verschillen van het aanbod van bovenstaande spelers. GenosTV is een leverancier van kabel-tv WERELDWIJD. U zou uw kabel- of satellietabonnement kunnen annuleren en GenosTV bestellen. Het verschil is enkel dat u moet betalen voor de kanalen die u wilt hebben. Genos splits kabel-tv. "U koopt de Genos-box voor nog geen US$100 na de bedrijfsintroductie op de CES in januari 2011. U verbindt de box met uw tv en met breedbandinternet. U registreert zich. U kiest uw taal. U kiest uw kanalen uit, die variëren tussen de 2 en 3 dollar per maand. Vervolgens BEDANKT U DE BOX", zegt CEO Rob Shambro, "Stel u de kostenbesparingen voor!" The Genos Service komt met TVME, de volgende geweldige toepassing, die iedereen ter wereld in staat stelt zijn eigen televisiestation gratis te creëren. Wanneer onze videogids op tv komt, zult u kunnen kiezen uit uw kabelkanalen, TVME Business Channels, TVME Celebrity Channels, Licensed Web Content en dan "uw" kanaal en de kanalen van uw vrienden. Shambro zei: "We creëren het nieuwe video-internet. De kabelbox en videogids van Genos is de nieuwe browser en TVME is onze manier om mensen een videowebsite te laten bouwen voor het nieuwe VNET (videointernet) dat Genos creëert. Onze exclusieve kanalen zullen door u, de consument, worden gecreëerd." Genos heeft 6 patenten ingediend omtrent de dienst en het aanbod ervan. We richten ons niet echt op zoeken op internetmedia en indexeren, zoals GoogleTV, of dvd per post en internetbackup, zoals Roku/Netflix. Genos zal de manier veranderen waarop u televisie kijkt.

Genos is de leider in audio- en videoaanwezigheid op internet. Publicaties als deze zijn noodzakelijk om de consument geïnformeerd te houden.

Website: www.genos.tv

CEO Rob Shambro's toespraak op Digital Hollywood: www.genos.tv/media.html

Over Genos(TM)
Genos(TM) is een dochteronderneming van ShambroWest Corporation, heeft kantoren in Las Vegas en Amsterdam en is opgericht door Rob Shambro, Serial Entrepreneur en oprichter van SAVVIS, STREAMSEARCH en ILABS, Mike West, onderwerpexpert in consumentenelektronica en voormalig technisch hoofd bij IBM en Kevin Bachus, ontwerper van Microsoft XBOX.

ShambroWest Corporation heeft zijn hoofdkantoor in Las Vegas, Nevada en wordt uitgedacht door Sonnenschein, Nath en Rosenthal. Genos(TM) en ShambroWest Corporation hebben kortgeleden een Europees hoofdkantoor geopend in Amsterdam en zoeken een locatie voor hun hoofdkantoor in Azië.

Dit persbericht bevat "vooruitzichten" in de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Vooruitzichten kunnen worden herkend aan woorden als verwacht, voorziet, plant, gelooft, schat, zal of woorden van gelijke strekking en bevatten verklaringen met betrekking tot de plannen en verwachtingen voor de toekomst. De vooruitzichten in dit persbericht bevatten verklaringen over het gedrag van Freescale na de transactie en het voorziene tijdsverloop van de transactie. Vooruitzichten zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en aannamen van het management, die afhankelijk zijn van inherente onzekerheden, risico's en veranderingen in omstandigheden die moeilijk te voorspellen zijn en ervoor zouden kunnen zorgen dat werkelijke uitkomsten wezenlijk zouden verschillen van de verwachtingen van Freescale en zijn management. Als de aandeelhouders van Freescale de transactie bijvoorbeeld niet zouden goedkeuren, of indien de noodzakelijke regulatorische goedkeuringen niet worden verkregen, zal de transactie niet worden voltooid. De volgende factoren zouden er onder andere voor kunnen zorgen dat werkelijke resultaten wezenlijk zouden verschillen van de resultaten die zijn beschreven in de vooruitzichten: risico's die geassocieerd worden met de onzekerheid of de transactie zal worden voltooid, kosten en een mogelijke litigatie die geassocieerd wordt met de transactie, het mislukken van het verkrijgen van de goedkeuring van aandeelhouders van Freescale, het onvermogen tot het verkrijgen of het tegemoetkomen aan specifieke omstandigheden die zijn opgelegd voor toepasbare regulatorische goedkeuringen die verband houden met de transactie, het falen van een van beide partijen om tegemoet te komen aan de sluitingsvoorwaarden die zijn uiteengezet in de fusieovereenkomst, de mate en het tijdsverloop van regulatorische goedkeuringen en de risicofactoren die van tijd tot tijd door het bedrijf zijn besproken in rapporten die zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission.

De hierin gebruikte namen en handelsmerken zijn het recht van hun respectieve eigenaren.

GenosTV / ShambroWest Corporation, +1-702-823-5100, E-mail, press@genos.tv, Info, info@genos.tv, Investeerders, investors@genos.tv






-