RTL Group

Lijsttrekkers in vol Carré in debat over toekomst Nederlandse economie

BNR, Elsevier, FD en RTL Nieuws organiseren samen op woensdag 26 mei Het Carré-Debat. De lijsttrekkers van de grote partijen debatteren in een overvol Carré over de toekomst van de Nederlandse economie. Het is het enige debat in aanloop naar 9 juni dat zich volledig richt op het belangrijkste thema van deze Tweede Kamer-verkiezingen. Het Carré-Debat is een unieke samenwerking tussen deze vier commerciële media en wordt live uitgezonden door BNR en RTL 4.

In het debat gaan Job Cohen, Jan Peter Balkenende, André Rouvoet, Femke Halsema, Alexander Pechtold, Mark Rutte en Emile Roemer de strijd aan over hun oplossingen om Nederland door de crisis te loodsen en de gevolgen hiervan voor de portemonnee van de burger. Alleen Geert Wilders heeft zijn deelname nog niet bevestigd.

De belangrijkste themas van Het Carré-debat zijn de betaalbaarheid van de zorg, hypotheekrente-aftrek, belastingdruk en sociale voorzieningen. RTL Nieuws-anchor Rick Nieman leidt het debat, terwijl BNR-presentator Bas van Werven de nabeschouwing voor zijn rekening neemt. Hij doet dat met Elsevier-columnist Syp Wynia, RTL Nieuws-journalist Frits Wester, adjunct-hoofdredacteurJob Woudt van het FD, Hans Verbeek van de Haagse redactie van BNR en Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut.

Uitzending: Het Carré-debat, live bij BNR en RTL 4, woensdag 26 mei, tussen 20.30 en 22.00 uur.

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u terecht bij Jasper Teijsse, sr. communicatieadviseur RTL Nederland, via 035-6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.