KRO

KRO's Uit de Kast: nieuw platform voor jonge homo's en lesbiennes

Uitzenddatum: 26/05/2010

Homoseksualiteit blijft bij de meeste jongeren een taboe. Toch blijkt uit studies dat een aanzienlijk percentage van de bevolking homoseksueel is. KRO's Uit de Kast is een multimediaal platform voor jonge homo's, lesbiennes en hun omgeving om openheid en discussie over homoseksualiteit te stimuleren. Vanaf woensdag 26 mei is KRO's uit de Kast online en op tv.

KRO's Uit de Kast start met een nieuwe Nederland-3 programma (26 mei, 21.25 uur), waarin Arie Boomsma jonge homo's en lesbiennes volgt tijdens hun coming out. Zelf ziet Boomsma de noodzaak van een platform voor deze groep jongeren: "De homo-emancipatie is echt nog niet voltooid. Er heerst soms nog een tamelijk harde opstelling over homoseksualiteit." De kick off uitzending op 26 mei krijgt in het najaar een vervolg met een serie afleveringen.

Parallel aan de tv-uitzending biedt Uit de Kast op internet (http://www.kro.nl/) een plek om vragen te stellen, antwoorden te vinden en de discussie aan te gaan. Een plek om in anonimiteit alles over het onderwerp `jongeren en homoseksualiteit' te weten te komen.

KRO's Uit de Kast, vanaf woensdag 26 mei op tv (Ned.3, 21.25 uur) en online op http://www.kro.nl/