Gemeente Dongeradeel


Aftrap project Men- en ruiterroutes Noordoost Fryslân

Op woensdagavond 26 mei vindt in het gemeentehuis in Damwoude de officiële aftrap plaats van het project Men- en Ruiterroutes in Noordoost Fryslân. De gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollummerland en Tytsjerksteradiel werken samen om te komen tot een ruiter- en menroutenetwerk. Wethouder Hajie Talsma van Ferwerderadiel zal de belangstellenden welkom heten.

Digitale routes

De routes komen beschikbaar op een kaart en zullen digitaal op een website te downloaden zijn, inclusief handige (hippische) adressen in het gebied. De routes gaan over bestaande paden en er wordt geen bewegwijzering aangebracht. De al bestaande routes in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel worden in het netwerk opgenomen. Voor de andere gemeenten moeten de routes nog worden uitgestippeld. Het is de bedoeling om dit door de kenners te laten doen, ruiters en menners of eigenaren van recreatie- en hippische bedrijven; mensen die ideeën hebben voor een men en/of ruiterroute en een steentje willen bijdragen aan het opzetten van een men- en ruiternetwerk in Noordoost Fryslân.

Voorlichtingsavond

Op de voorlichtingsavond van 26 mei is iedereen welkom die belangstelling heeft om routes in zijn of haar gemeente uit te stippelen. Per gemeente wordt een veldwerkgroep samengesteld die zorg draagt voor het uitstippelen van men- en ruiterroutes. De begeleiding en instructie is in handen van adviesbureau Grontmij.

Oproep aan ruiters en menners

Lijkt het u leuk om mee te werken aan het tot stand brengen van een (digitaal) ruiter- en menroutenetwerk meldt u zich dan aan voor deze avond. Het begint om 19.30 uur in het gemeentehuis in Damwoude (Hynsteblom 4) en de avond duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Test uw (hippische) kennis

Op deze avond willen wij u graag informeren over het project. Daarnaast hebben wij een intermezzo in petto waarbij u er achter kunt komen hoe het met uw kennis over de hippische wereld is gesteld. Wellicht bent u de hippische deskundige van Noordoost Fryslân!

U kunt zich aanmelden bij Gea Winter van Grontmij Drachten tel. (0512) 335 295 of via de email gea.winter@grontmij.nl