Gemeente Heemskerk


maandag, 17 mei 2010

Sportdeelnameonderzoek Heemskerk

In Nederland sport ongeveer 65% van de inwoners minimaal twaalf keer in een jaar, maar hoe zit dat in Heemskerk? Hoeveel procent van de inwoners van de gemeente Heemskerk sport regelmatig? Waar sporten ze? En welke sport wordt het meest beoefend? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens het sportdeelnameonderzoek Heemskerk, dat vanaf 26 mei wordt gehouden.

Waarom een sportdeelnameonderzoek?
In 2003 is het sport- en beweeggedrag van inwoners van de gemeente Heemskerk voor het laatst in kaart gebracht. Dit heeft informatie opgeleverd voor onder meer het Uitvoeringsprogramma Sport 2008-2010. Een van de ambities van dit uitvoeringsprogramma is het verhogen van de sportparticipatie onder inwoners. Om te zien of in de laatste jaren deze ambitie is gerealiseerd, houdt de gemeente Heemskerk opnieuw een sportdeelnameonderzoek. De resultaten geven aan hoe onze gemeente scoort ten opzichte van het landelijk gemiddelde en aan de hand daarvan bepaald de gemeente of het beleid aangepast moet worden.

Het onderzoek
Eind mei, begin juni voert het Bureau Duodecim in opdracht van de gemeente Heemskerk het telefonisch onderzoek uit. Inwoners in verschillende leeftijdsgroepen worden in deze maanden telefonisch benaderd met de vraag of zij deel willen nemen aan het onderzoek. De gemeente Heemskerk roept inwoners die gebeld worden op om mee te werken aan het onderzoek. Het onderzoek duurt ongeveer 5 minuten.

Heeft u nog vragen over dit onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Nijman, beleidsmedewerker Strategie en beleid, nijman@remove-this.heemskerk.nl

---