Stadsdeel Amsterdam-Noord

Feestelijke opening groenstrook Nieuwendam

19 mei 2010

Op woensdagmiddag 26 mei opent portefeuillehouder Kees Diepeveen de vernieuwde groenstrook tussen de Beemsterstraat, Waalenburgsingel, Ringweg A-10 en de Zuiderzeeweg. Ten behoeve van de waterberging, ecologie en recreatie heeft het stadsdeel een aantal maatregelen getroffen in het gebied.

In de strook zijn poeltjes en plasdrasgebieden aangelegd; bij Grootslag ligt een nieuw trapveldje en door de aanleg van een voetgangersbrug bij de Beemsterstraat is de strook nu beter bereikbaar voor wandelaars. Verder zijn er in het gebied diverse fruitbomen geplant.

De groenstrook is woensdagmiddag 26 mei het decor voor het evenement "Buren zien langs de A10" dat in het kader van de Week van de Ontmoeting wordt georganiseerd. Van 24 mei tot en met 29 mei is de Week van de Ontmoeting en zijn er elke dag activiteiten die het prettig samenleven vanuit verschillende culturen in Noord laten zien. Bewoners van alle leeftijden uit Nieuwendam-Noord kunnen aan de volgende activiteiten meedoen.

Programma
14.30 uur: Safari wandeltocht (start bij het viaduct Volendammerweg tot de Nutstuinen in de Beemsterstraat).
15.00 uur: Onthulling banieren rond de nieuwbouw Dijkmanshuizenstraat, gemaakt door leerlingen van de As Siddieqschool en bewoners van het woonzorgcentrum de Kimme.
15.15 uur: Officiële opening door portefeuillehouder Kees Diepeveen, samen met theatergroep "de Zaak in Beweging". Plaats: einde Dijkmanshuizenstraat.
Vanaf 15.30 uur: Activiteiten met gratis strippenkaart. Volle strippenkaart betekent een gratis ijsje bij Scorpio. Springkussen, oud Hollandse spelen, schminken, haarvlechten, creatieve activiteiten, pony rijden, theater workshop, watermonsters zoeken, voetbaltoernooi.
Demonstratie vissen (door de visvereniging) en een hondentraining.

Stadshoeve/Boergondineren schenkt een kopje biologisch koffie of thee.