Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Mantelzorgers delen kennis en ervaringen in maandelijks Mantelzorgcafé

Op woensdag 26 mei organiseren Stichting DOCK Steunpunt Mantelzorg en woonzorgcentrum Hoppesteyn in Kralingen-Crooswijk het eerste Mantelzorgcafé in de brasserie van Hoppesteyn. (Ex-) mantelzorgers worden in de gelegenheid gesteld om met elkaar in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Mantelzorgers hebben vaak een extra rol: als je zorgt voor iemand in de familie of voor bekenden ben je niet alleen partner, dochter, zoon, vriend of vriendin, maar ook verzorgende. Mantelzorger zijn overkomt je, daar kies je niet voor. Het betekent ook goed voor jezelf zorgen om het vol te kunnen houden zonder overbelast te raken. Het kan helpen als je weet hoe je af en toe vervangende hulp kunt regelen of iets ontspannends voor jezelf kunt doen.

Elke maand een ander thema
Elke laatste woensdag van de maand vindt het Mantelzorgcafé plaats in de brasserie van woonzorgcentrum Hoppesteyn aan de Boezemsingel 100 met elke maand een ander thema. Op 26 mei is dat respijtzorg. Respijtzorg is zorg aan een zorgbehoevende, met als doel om diens mantelzorger(s) te ontlasten en vrijaf te geven. De Thuiszorg, gehandicaptenzorg, verpleeg- en verzorgingshuizen en vrijwilligersorganisaties bieden allerlei vormen van respijtzorg. De tijdelijke aflossing kan thuis of buitenshuis worden geboden. Er zijn allerlei voorzieningen, van dagactiviteitencentrum tot een vrijwilliger die thuis oppast tijdens de vakantie.

Het Mantelzorgcafé start om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur. Binnenlopen kan vanaf 19.00 uur, de toegang is gratis.

Meer informatie
Heeft u vragen over mantelzorg maar kunt u het Mantelzorgcafé niet bezoeken, neem dan contact op met Stichting Dock Steunpunt Mantelzorg via telefoonnummer 010 414 00 99 om uw vragen te stellen of een afspraak te maken.