Gemeente Breda

Energiecafé bij Bezoekerscentrum Wolfslaar in Breda

In het kader van het Klimaatstraatfeest organiseren de Gemeente Breda en de Brabantse Milieu Federatie op woensdagavond 26 mei een âenergiecaféâ bij Bezoekerscentrum Wolfslaar aan de Wolfslaardreef. Wilbert Willems, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur opent de avond om 20.00 uur.

Hij zal dan ook een oorkonde uitreiken aan Bredanaar Kees ten Dam. Deze wordt tot âklimaatambassadeurâ uitgeroepen vanwege zijn enorme inzet tijdens het Klimaatstraatfeest van vorig jaar toen de Zonnebekestraat als eerste straat van Brabant eindigde.

âWe willen graag onze inwoners in de gelegenheid stellen om op ongedwongen wijze met elkaar over energiebesparing te praten. Op die manier stimuleren zij elkaar om thuis maatregelen te treffen en daarmee een bijdrage te leveren aan het CO2-neutraal maken van onze stadâ, aldus wethouder Willems.

Op de avond geeft Kees Kraaijeveld, energieadviseur van Essent, een presentatie over energiebesparing en maatregelen die je zelf thuis kunt nemen. Daarna is er gelegenheid om samen concrete situaties bij mensen thuis te bespreken en kan men vragen stellen. Aan het eind van de avond kan men deelnemen aan een energiequiz, waarbij een leuke prijs is te winnen.

Het Nationaal Klimaatstraatfeest wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden en heeft als doel om mensen op te roepen om samen met buren maatregelen te nemen op het gebied van energiebesparing. Door kleine en grote maatregelen uit te voeren kan men punten verzamelen en daarmee prijzen verdienen. De 500 beste straten krijgen van de landelijke organisatie van het Klimaatstraatfeest op 29 mei een straatfeest cadeau.

Breda, 20 mei 2010