Gemeente Spijkenisse


Inloopavond bestemmingsplannen Stadsplein, Kopspijker en Kolkplein

20 mei 2010

Bestemmingsplan online

op woensdag 26 mei 2010 van 16.00 uur tot 19.00 uur in de burgerzaal van het Stadhuis

Voor de ontwikkeling van de centrumplannen Stadsplein, Kopspijker en Kolkplein heeft de gemeente 2 nieuwe bestemmingsplannen opgesteld. In bestemmingsplannen wordt onder andere vastgelegd waar en hoe mag worden gebouwd en welke functies er in het gebied en de gebouwen mogen worden uitgeoefend. In de plannen wordt bijvoorbeeld aangegeven waar winkels en woningen mogen worden gebouwd en hoe de openbare ruimte kan en mag worden ingericht en gebruikt. Uiteindelijk wordt een bestemmingsplan door de Gemeenteraad vastgesteld. De beide plannen voor Stadsplein, Kopspijker en Kolkplein zijn daarom nog een "voorontwerp".

In de wet op de Ruimtelijke Ordening wordt de procedure voor het opstellen van bestemmingsplan nauwkeurig omschreven.

In deze fase wil de gemeente ook graag bewoners en belanghebbenden in het gebied de mogelijkheid geven van de voorontwerp bestemmingsplannen kennis te nemen en daar desgewenst op te reageren.

Inloopbijeenkomst
Daarnaast is er op woensdag 26 mei 2010 van 16.00 uur tot 19.00 uur een inloopbijeenkomst in de burgerzaal van het Stadhuis. U kunt daar de plannen inzien en een persoonlijke toelichting krijgen. Ook wordt via voorlichtingsmateriaal een beeld worden gegeven van de voorziene ontwikkelingen in beide plangebieden.

U kunt de plannen op internet inzien op Bestemmingsplannen Spijkenisse en Ruimtelijkeplannen.nl (zie Externe links).

Reageren
U wordt uitgenodigd om gebruik te maken van de mogelijkheid de plannen in te zien en daar eventueel op te reageren. Uw reactie kunt u sturen naar het gemeente@spijkenisse.nl of naar Postbus 25, 3200 AA Spijkenisse. Het is ook mogelijk mondeling of schriftelijk te reageren tijdens de inloopbijeenkomst.

De vóór 01 juni 2010 ontvangen reacties worden bij de volgende fase van het voorontwerp betrokken.

Externe links


* Ruimtelijkeplannen.nl [Let op! De website www.ruimtelijkeplannen.nl opent in een nieuw venster.]
* Bestemmingsplannen Spijkenisse [Let op! De digitale bestemmingsplannen openen in een nieuw venster]