Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


Meerpark: van klimmuur tot picknicken

Een nieuw recreatiegebied in stadsdeel Oost

20 mei 2010
Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik opent woensdag 26 mei 2010 officieel het recreatiegebied Meerpark, een nieuw recreatiegebied in Oost. Het gebied ligt in het verlengde van de Radioweg tussen de sportparken Voorland en Middenmeer in.

Foto: speelpark

Naast sporten op de velden en de banen in het gebied, kunnen bezoekers ook spelen, picknicken en barbecueën. Er ligt een nieuw hardlooppad en de natuurwandelroutes langs de sport- en tuinparken zijn voorzien van nieuwe informatie.

Bijzonder speelterrein

Alle toestellen op het speelterrein zijn gebouwd van verantwoorde materialen en passen goed in de natuurlijke omgeving van het ecologisch onderhouden park. Er zijn schommels, een grote zandbak, glijbanen en bruggetjes over het water. Ook is er een `boulderwand', dit is een klimmuur met klimroutes in diverse moeilijkheidsgraden die een klimexpert heeft uitgezet. In het gebied staan ook picknicktafels en barbecueplaatsen waar buurtbewoners gebruik van kunnen maken.

Foto: klimmuur

Het recreatiegebied is mede gerealiseerd met een bijdrage van de provincie Noord-Holland. De naam Meerpark is bedacht door buurtbewoner Michel de Ruiter. Hij won de vorig jaar door het stadsdeel uitgeschreven prijsvraag. Een toepasselijke naam voor dit recreatiegebied aan de Radioweg, dat grenst aan de woonwijk Park de Meer.

---