Persuitnodiging

21/05/2010 10:28

Vereniging PO-Raad

PO-Raad roept politiek op tot tienjarig Pact-primair onderwijs

SER-voorzitter Rinnooy Kan neemt op 26 mei manifest basisonderwijs in ontvangst

Op woensdag 26 mei om 15.00 uur overhandigt de voorzitter van de PO-Raad, Kete Kervezee, een 10-jarenplan voor het primair onderwijs aan SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan. Het manifest is een oproep aan de politiek om deel te nemen aan een tienjarig Pact Primair Onderwijs. De bijeenkomst vindt plaats op basisschool De Zeeheld in Amsterdam. We nodigen u van harte uit de presentatie en overhandiging bij te wonen.

Nederland staat aan de vooravond van landelijke verkiezingen. Het nieuw te vormen kabinet moet een antwoord geven op de grote uitdagingen waar ons land voor staat. Een van de uitdagingen is de kwaliteit en het rendement van het onderwijs verder te verhogen. In het manifest dat de PO-Raad op 26 mei presenteert, wordt de route geschetst die het primair onderwijs in tien jaar naar een topniveau brengt. De PO-Raad roept de politiek op zich samen met het onderwijs te committeren aan een tienjarig Pact-primair onderwijs.

Kete Kervezee, voorzitter van sectororganisatie PO-Raad, geeft tijdens de bijeenkomst een korte toelichting op het manifest. Na de overhandiging van het manifest geeft Alexander Rinnooy Kan een eerste reactie. Daarna is er voor de vertegenwoordigers van de media gelegenheid vragen te stellen over het manifest.

We hopen u te mogen begroeten op de bijeenkomst en horen graag uiterlijk woensdagochtend 26 mei of u aanwezig kunt zijn.

Persoverhandiging manifest

Locatie: Basisschool De Zeeheld, Roggeveenstraat 14,1013 PV Amsterdam

Datum: woensdag 26 mei

Tijdstip: 15.00 uur - 16.00 uur

Aanmelden: bij Harm van Gerven (h.vangerven@poraad.nl of 06 - 5012 2490)

PO-Raad

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. Wij staan voor goed onderwijs voor elk kind. Het primair onderwijs biedt onderwijs aan 1,6 miljoen kinderen. Er werken 135.000 leerkrachten en 40.000 overige medewerkers. De sector bestaat uit ruim 1.200 schoolbesturen die verantwoordelijk zijn voor ruim 7.500 scholen.





http://www.poraad.nl