EuroCross Assistance

Cross for Health

21/05/2010

Op 26 mei geeft Lex Mentink, directeur van Eurocross Assistance, het startschot voor de Cross for Health. De Cross for Health is een sponsorloop voor AMREF Flying Doctors. De sponsorloop vindt plaats in de Noordwijkse duinen, startend vanaf de strandtent de Koele Costa (zeereep, afrit 21). Het evenement begint om 17.00 u met een warming-up.

Medewerkers van Eurocross Assistance kunnen meedoen aan een wandel- of hardlooptocht door de duinen van Noordwijk. Ze gaan voor zoveel mogelijk rondjes of in een zo'n ludiek mogelijke outfit de ronde lopen, met als doel een mooi bedrag binnen te halen voor het Outreach-programma van AMREF Flying Doctors.

Het Outreach-programma kent zijn oorsprong in 1957. Ontwikkelingswerk staat dan nog in de kinderschoenen. De 39-jarige chirurg Michael Wood ziet hoe zieke Afrikanen van medische hulp verstoken blijven, omdat ze te afgelegen wonen. Dan besluit hij vlieglessen te nemen. Zo is het Outreach-programma van AMREF Flying Doctors gestart. Ruim 50 jaar later heeft AMREF zich ontwikkeld van een pioniersorganisatie met drie flying doctors naar de belangrijkste professionele gezondheidsorganisatie in Afrika. Naast het geven van medische zorg richten de artsen in het Outreach-programma zich nu vooral op het trainen en opleiden van lokale artsen en specialisten. Zodat zij de specialistische zorg kunnen voortzetten als de flying doctors weer vertrokken zijn.

Alarmcentrale Eurocross Assistance is al 28 jaar toonaangevend in wereldwijde hulpverlening zoals medische hulp, vervoershulp en ook hulp op het gebied van brand-, storm of waterschade en personenalarmering. Eurocross voelt zich als hulpverlenende instantie erg verbonden met het werk van AMREF Flying Doctors. Ruim 70 gedreven medewerkers lopen daarom woensdag mee voor een betere gezondheidszorg in Afrika.