Gemeente Eindhoven


Publicatiedatum: 21-05-2010
26 mei: voorlichtingsmarkt verslavingszorg

Woensdag 26 mei, van 16.00-21.00 uur, organiseert de gemeente Eindhoven in samenwerking met Novadic-Kentron een voorlichtingsmarkt verslavingszorg. De markt vindt plaats in basisschool De Driestam, Schoenmakerstraat 2. Met name bewoners en ondernemers uit Oud-Woensel en Limbeek zijn hiervoor uitgenodigd. Ook woningcorporatie Trudo verleent zijn medewerking.

Behoefte van omwonenden

Toen de plannen bekend werden gemaakt om in het pand Boschdijk 260-270 een woonvoorziening voor verslaafden te vestigen, kwamen er vragen van bewoners om meer informatie over verslavingszorg. Wat doen we in Eindhoven aan preventie van verslaving? Hoe gaan we om met eventuele overlast en veiligheid van verslaafden op straat? Wat voor manieren zijn er om mensen van hun verslaving af te helpen? Omwonenden kunnen met deze en andere vragen terecht op de voorlichtingsmarkt.

Brede waaier `verslavingszorg'

Novadic-Kentron, netwerk voor verslavingszorg, heeft een groot scala aan activiteiten die ruim aan bod komen op de markt. Denk aan informatie over veiligheid, preventie, veldwerk en medische heroïnebehandeling. Er is ook een kraam, bemand door gemeente en Trudo, over het pand aan de Boschdijk waar de woonvoorziening voor verslaafden komt. Momenteel voert een beheergroep regelmatig overleg met de gemeente en andere partijen om de komst van de woonvoorziening voor te bereiden. Dit betekent onder andere: goede afspraken met elkaar maken over hoe we als goede buur met elkaar kunnen omgaan.