Gemeente De Wolden





Persbericht












Zuidwolde, 25 mei 2010






Burgerjaarverslag 2009 staat in teken van natuur


Woensdag 26 mei ontvangen alle inwoners van De Wolden het burgerjaarverslag over 2009. Het burgerjaarverslag staat in het teken van de Woldense natuur en nodigt inwoners uit met wandelschoenen eropuit te trekken. Het verslag blikt terug op de dienstverlening van de gemeente en de burgerparticipatie in 2009. Ook geeft het inzicht in plannen die inwoners raken of die met inwoners tot stand zijn gekomen.

Het burgerjaarverslag gaat in op plannen en initiatieven die vorig jaar opgestart of tot stand zijn gekomen. Het gaat daarbij om onder meer de dorpsvisies, de Structuurvisie, het GVVP en de Brede Scholen. Ook de inspraakmogelijkheden komen aan bod, evenals het financieel beleid, bezwaren en de veranderingen binnen de gemeente.

Burgemeester Peter Snijders: "Vorig jaar is hard gewerkt aan verschillende grote plannen met een horizon van meerdere jaren. Om die plannen passend te maken, vinden we de stem van inwoners belangrijk. We introduceerden in 2009 daarom de campagne 'Laat je horen' en we gingen regelmatig in gesprek met inwoners. Ook raadsleden gingen de straat op. Ons doel is om inwoners een woon- en werkomgeving te bieden waar zij zich hun leven lang welkom voelen. Dit burgerjaarverslag geeft een beeld van de wijze waarop we dat in de gemeente De Wolden realiseren."

Het burgerjaarverslag draagt dit jaar een bijzonder jasje. Naast de feitelijke gegevens, vinden inwoners een stimulans de natuur in te trekken. Met een aantal wandelingen - die via dewolden.nl in detail te bekijken zijn - vestigt de burgemeester de aandacht op de prachtige natuur in de gemeente. "Ik geniet zelf enorm van de mooie omgeving. Ik hoop met de wandelingen ook anderen te enthousiast te maken", aldus Peter Snijders.

Net als vorig jaar wordt het verslag huis-aan-huis verspreid onder de 11.000 huishoudens. De krant is ook op te vragen bij de receptie van het gemeentehuis of via gemeente@dewolden.nl. Het verslag is te downloaden op dewolden.nl.