Gemeente Middelburg

Commissievergaderingen

Een raadscommissie adviseert de gemeenteraad over raadsvoorstellen, die tot zijn werkterrein behoren. Aan het einde van elke commissiebehandeling wordt het advies van de commissie aan de raad vastgesteld. Die staat op voor 7 juni.

Op woensdag 26 mei vergadert de commissie Maatschappelijke Zaken. Zij gaat het onder andere hebben over de tweede Zeeuwse armoedemonitor, de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs en de vernieuwde verordening Wet inburgering.
Maandag 31 mei komt de commissie Algemeen bestuur bij elkaar. Op de agenda staat onder andere het nazorgonderzoek Rekenkamer Middelburg naar inhuur externen en het vaststellen van de jaarstukken 2009. Commissie Ruimte houdt haar vergadering op dinsdag 1 juni. Zij bespreekt de Woonvisie Middelburg 2010-2015 en de uitbreiding van het parkeergebied met Stationsgebied-West.

Inspraak

Het eerste deel van een commissievergadering is gereserveerd voor burgers. Insprekers kunnen op een agendapunt inspreken, maar ook zelf een onderwerp inbrengen.
Middelburgers die willen inspreken zijn dus niet afhankelijk van de agenda. Zij kunnen zelf een onderwerp aankaarten. De gemeente biedt op deze manier een extra manier om bij de besluitvorming betrokken te zijn. Wie wil inspreken, krijgt daarvoor vijf minuten de tijd. Als het druk is met insprekers, kan de voorzitter de spreektijd inkorten. Niet ieder onderwerp is geschikt voor inspraak. Bijvoorbeeld als het om een benoeming gaat of een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep openstaat. Als u inspreekt op een onderwerp dat op de agenda staat kunt u aan een deel van de discussie meedoen. Nadat het onderwerp door de commissie is behandeld krijgt u gelegenheid voor een laatste reactie.

Waar en wanneer

De commissies vergaderen iedere maand om 19.30 uur in het stadskantoor. Een commissie bereidt een groot deel van het raadswerk voor. Tijdens een commissievergadering worden geen besluiten genomen. Dat gebeurt pas in de raadsvergadering. De bijeenkomsten zijn openbaar. Wie wil inspreken, moet dat 24 uur voor de vergadering laten weten aan de commissiegriffier. Bij de gemeente Middelburg zijn dat Ko Noordhoek, telefoon 67 54 82 en Ans de Nooijer, telefoon 67 54 81.

Agendaâs en verslagen van commissievergaderingen zijn te bekijken op www.middelburg.nl onder de rubriek Bestuur en
Organisatie/Raadscommissies. De stukken liggen vijf dagen voor de vergadering ook ter inzage in de hal van het stadskantoor.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl